Carta des de l’esperança: Rebrota la fe? Oració, meditació i tasca

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Rebrota la fe? Al menys això sembla indicar l’evolució de les audiències dels programes religiosos a la televisió. És clar que en aquesta dinàmica compta la supressió del culte a la majoria de les diòcesis, però així i tot és una dada positiva que ha de ser subratllada.

Aquest creixement de la fe només s’haurà experimentat realment en la vida personal i en la família, i en com hem viscut aquest confinament, que en una part d’Espanya ja comença a ser una mica més lleuger.

La vida de la fe ens transforma, no acostuma a ser un vent huracanat, sinó una brisa. És la resposta a la crida. Perquè Jesús diu: El qui és de Déu, escolta les paraules de Déu; per això vosaltres no les escolteu, perquè no sou de Déu (Joan 8,47). Per aquesta raó és tan decisiva l’escolta atenta de la paraula que trobem en els evangelis i que hauria de constituir una tasca quotidiana en nosaltres i en les nostres famílies. En aquest seguiment, explica Guardini i altres mestres espirituals com Slawomir Biela, es tracta d’obrir-nos a Ell perquè vingui a buscar-nos, demanar-li que ens enviï l’Esperit perquè puguem arribar a Ell. L’esperança de la gràcia només pot néixer si Ell l’engendra.

Dins de la desgràcia, el patiment, la pèrdua d’un ésser estimat, les amenaces econòmiques, tot això si ho afrontem amb esperit cristià es convertirà en una càrrega més lleugera, i una via de perfecció, que sempre passa pel reconeixement, com va escriure Santa Teresa de Jesús, que “només amb Déu n’hi ha prou”.

Aquest pot ser el millor aprenentatge per a la nostra fe en aquest temps de pandèmia.

I juntament amb l’oració i la meditació, perquè són inseparables, la tasca.

El passat dia 6 vam fer la primera trobada virtual per a socis d’e-Cristians, per conèixer i tractar sobre la situació de la tramitació de la llei de l’eutanàsia al Congrés, que va reunir a gairebé mig centenar d’associats. Anem a prosseguir en aquesta línia de treball que la vídeo conferència facilita. El proper dia 25 està previst les 19h. una vídeo trobada, en aquest cas amb les persones que formen part dels Cercles d’e-Cristians que puguin fer-se presents en aquesta hora. El tema és un diàleg sobre “El coronavirus: És un signe dels temps?”.

Més notícies per a la setmana: La plataforma Els 7000, que coordina les activitats per a la suspensió de la tramitació de la llei de l’eutanàsia i per un pla de cures pal·liatives, estem seguint la seva tramitació en relació amb els diferents grups parlamentaris. De moment s’aconsegueix que setmana a setmana es mantingui congelada la tramitació. A més, un segon pas és adreçar-nos als col·legis d’advocats, metges, infermeres, facultats de medicina i associacions de jubilats per informar-los de la situació i proposar-los que comparteixin la nostra iniciativa. El grup que coordina la plataforma està format, a més de per e-Cristians, per l’Asociación Católica de Propagandistas, Cristianos en Democracia, Federacióm de Asociaciones pro Vida, Fórum de la Familia i One of Us.

També aquesta setmana vam llançar el post relacionat amb l’eutanàsia. Contribueix i ajuda’ns a difondra’l.

Que cada dia una tasca ens ompli.

Pau i bé.

Josep Miró i Ardèvol

 

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha