Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol. El Remei és la Concòrdia: Èxit

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

L’acte “El Remei és la Concòrdia” va anar molt bé. Els assistents van sortir motivats i satisfets. La combinació de lectures, cant coral i una peça musical de l’orgue és un bon model que es pot dur a terme a una escala més gran o més petita de la que vam realitzar. En aquest sentit la iniciativa de dur a terme un esdeveniment d’aquesta naturalesa a les parròquies seria molt positiu i fàcil d’organitzar. La coral que va cantar, la de les Guies i Scouts d’Europa, no únicament va oferir un bon nivell sinó que va aportar la vitalitat i alegria d’uns joves que creuen amb el que fan. Aquí podeu veure unes imatges de l’acte.

I ara es tracta de completar el curs amb una bona Assemblea. Hem de fer un esforç per aixecar el llistó en un doble sentit: el de la nostra activitat i en el de treballar per una fraternitat en l’acció més gran dels grups i entitats catòlics. Aquest serà l’eix central del nou curs “Unitat 2019”. No es tracta evidentment de prescindir dels carismes de cadascú, sinó de situar fites en les que compartim el treball podrem multiplicar els resultats i més que mai cal fer-ho perquè del contrari continuarà la davallada.

Crec que l’exemple del comportament cristià des dels seus inicis amb les cartes i predicacions de Sant Pau posen en relleu la necessitat de combinar actuacions grans amb l’acció més personalitzada i directa. Cal reparar en el següent: Sant Pau va ser un mestre en l’ús del mitjà comunicatiu de l’època, la correspondència epistolar. Tan eficaç va ser que és patró dels publicistes. Segles després el Vaticà va ser dels primers a utilitzar la ràdio a escala global quan aquesta encara era un mitjà incipient. I el mateix podem dir de l’ús de la xarxa digital. Quan internet era una realitat molt limitada també des del Vaticà es va crear la R.I.I.A.L. per proporcionar recursos pastorals i d’evangelització combinant internet i la ràdio per arribar fins al més remot missioner a la Selva Amazònica.

També la lectura dels Fets dels Apòstols ens fa veure l’atenció extraordinària per portar el missatge fora de la seva comunitat. No es van conformar en intentar viure una vida perfecta dins del seu grup, sinó que es van atansar a les multituds. En termes i amb mitjans d’avui això és el que cal fer compartint objectius i des de la fraternitat en l’actuació.

Assemblea Ordinària d’e-Cristians

Dia: Dissabte, 16 de juny de 2018

Hora: 9:00h.

Lloc: Basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona (entrada Roger de Llúria, 70)

Es prega confirmació a: secretaria@e-cristians.net o 93.206.08.83

 

PROGRAMA

9:00     Eucaristia

9:30     Inscripció a l’Assemblea

10:00   Reflexió i diàleg: Eclipsi i resplendor del cristianisme a Catalunya. La resplendor de la gràcia dóna sentit a l’acció, a càrrec del Dr. Joan Costa i Bou (rector de la Parròquia de M. de D. de Betlem) i la Sra. Núria Gispert i Feliu (exdirectora de Càritas Diocesana Barcelona).

11:15   Informe d’activitats 2017-2018. Proposta, diàleg i debat del projecte “Unitat  2019”.

12:30   Presentació i aprovació dels comptes.

13:15   Proposta d’incorporació de membres a la Comissió Executiva

El diàleg de les 10h. és obert a tota persona interessada. Aprofita l’ocasió per portar alguns convidats. Podran romandre a l’assemblea sense veu ni vot.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha