L’acte per la concòrdia omple la Parròquia del Remei

El dissabte 2 de juny vam aconseguir omplir la Parròquia Santa Maria del Remei durant l’acte “Fem concòrdia”. La iniciativa tenia com a objectiu la necessitat d’establir ponts de diàleg i germanor en un ambient enrarit socialment a causa dels recents esdeveniments polítics que divideixen una gran part de la societat catalana.

“Les democràcies per funcionar necessiten el que els antics grecs anomenaven amistat civil, i que en termes actuals es pot traduir per concòrdia”, destaca e-Cristians. “Ella és la base de la democràcia representativa, i condició perquè les institucions puguin complir amb les seves finalitats. Perquè la democràcia no és en primer terme el predomini absolut de la majoria sobre la minoria, sinó la capacitat de dialogar, transaccionar i acordar”.

Servir al bé comú

Quan falta la concòrdia “la política es transforma en conflicte” i “La base d’aquest diàleg és la concòrdia, que neix d’una doble constatació, la dels diferents punts de vista, i la consideració mútua entre aquells que tenint punts de vista enfrontats comparteixen una estima mútua nascuda, no de la identitat en les solucions, sinó de la voluntat dels uns i els altres de servir al bé comú”.

L’acte va començar, després de la benvinguda de Mn. Pere Montagut, amb la lectura de les Benaurances a càrrec d’Albert Batlle. A continuació, Montserrat Escolà va llegir una sèrie de poemes de Salvador Espriu i de David Jou amb motiu de la concòrdia.

El tercer lector, Jordi López, va fer arribar als assistents la Nota dels Bisbes de la Tarraconense de l’any 2017. La Carta Dominical del Cardenal Juan José Omella va ser llegida per David Mata. Per últim, Margarita Mauri introduí en l’acte el sisè capítol del Llibre IX de l’Ètica Nicomaquea.

34480470_900966880111719_70886425175785472_n 34308293_900967276778346_2936185766922944512_n

Entre les lectures els assistents varen gaudir de peces musicals interpretades per una coral formada per joves de Guies i Scouts d’Europa a Catalunya. Cercant el foment de la concòrdia entre els catalans, els cants tenien com a missatge la pau.

Concòrdia

 

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha