“Sense ancians no hi ha futur”, crida de la Comunitat de Sant’Egidi

Davant el perillós model de la “sanitat selectiva” que està sorgint en alguns països europeus amb motiu de la necessitat d’atenció sanitària i que “considera residual la vida de la gent gran”, la Comunitat de Sant’Egidi impulsa un manifest per “re-humanitzar les nostres societats” sota el lema “No a una sanitat selectiva!”.

Aquesta crida, que s’ha traduït a diversos idiomes i a partir d’avui es difon a nivell internacional, neix d’una preocupació de la Comunitat de Sant’Egidio pel futur de les nostres societats, una preocupació que ha sorgit aquests dies de crisi del coronavirus.

La crida, que ha estat signat per personatges tan destacats com Andrea Riccardi, historiador i fundador de la Comunitat de Sant’Egidi, i Jürgen Habermas, filòsof alemany, apel·la a tothom, ciutadans i institucions, a canviar radicalment de mentalitat per impulsar noves iniciatives socials i sanitàries a favor de la població anciana.

Recordem que en el mateix sentit es va manifestar e-Cristians el 9 d’abril en la Crida a la societat: La tràgica situació de les persones de més edat en el sistema sanitari de Catalunya.

 

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha