Carta setmanal de Josep Miró i Ardèvol: 75 anys contra l’eutanàsia

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

La primera iniciativa per part d’un govern d’introduir l’eutanàsia a la seva legislació va succeir a l’Alemanya dels anys 40. Precisament ara es commemoren, concretament el passat 26 de setembre, els 75 anys de la condemna dels bisbes alemanys contra el programa d’eutanàsia del règim de Hitler. Des de les parròquies i fent-se ressò de la declaració, el clergat catòlic va denunciar “l’assassinat d’innocents i indefensos incapacitats mentals, malalts incurables i fatalment ferits, i ostatges innocents, presoners de guerra, delinqüents, persones d’ascendència estrangera o descendència”.

No es tracta d’establir un paral·lelisme entre aquella pràctica i l’intent d’introduir l’eutanàsia a Espanya per part del govern, però sí que cal recordar els antecedents d’aquesta forma d’entendre la millora de la societat.

Hi ha dues grans circumstàncies diferents entre aquelles i les actuals. La primera és que les víctimes ho eren obligadament, la segona és que el règim era una dictadura. Són molt importants, certament, però no poden fer perdre de vista que aleshores es va trencar un principi fonamental que és el del respecte a la vida i a la seva dignitat amb independència de la condició de la persona des de la seva concepció fins a la seva mort natural. El punt on cal situar l’atenció és precisament aquest, més que en les justificacions històriques que en cada moment el grup dominant utilitza per vulnerar aquell principi essencial de la humanitat.

Llançarem una campanya per frenar la iniciativa governamental de l’eutanàsia, que no únicament vulnera el principi de respecte a la vida sinó que a més és una llei tècnicament mal feta que fins i tot els seus defensors haurien de refusar. Està mal feta perquè barreja el concepte d’eutanàsia que pretén escurçar l’acte de morir i en cap cas es pot confondre amb una ajuda al suïcidi, com fa la llei. Tampoc ha de servir perquè persones amb discapacitat que podrien viure molt de temps i que podrien veure pal·liat el seu sofriment amb els tractaments adequats escullin el camí de la mort. Amb la seva pressa inexplicable, el govern a més ha comès una greu omissió perquè no ha contemplat el punt de vista dels professionals de la medicina. Obre així la porta a polèmiques i conflictes donat que els metges tenen un codi deontològic que els impedeix donar mort als seus pacients i els insta a preservar la vida.

Però més enllà d’aquestes reserves el que estem qüestionant és el dret al fet que l’estat pugui legislar sobre la fi de la vida en lloc de centrar l’atenció i els recursos en les cures pal·liatives i l’acompanyament de les persones que viuen soles.

 

Com serà la campanya?

Desenvoluparem la campanya en tres nivells:

Un primer serà l’elaboració d’uns micro vídeos i la seva difusió per la xarxa.

El segon serà una campanya de llarg abast a la xarxa per difondre missatges amb motius i raons a favor de la cura pal·liativa i contra la llei. També estan disponibles a internet recursos per argumentar.

Finalment, si disposem de suficients recursos també llançaríem, com hem fet el d’altres ocasions, una iniciativa de cartells de 1×1,5m., 2.500 en total per fer-nos presents al carrer.

 

Per desenvolupar la campanya necessitem la teva col·laboració econòmica

Podrem desplegar més o menys la campanya en funció dels recursos disponibles. Concretament necessitem:

  • 600€ per a l’elaboració dels micro vídeos
  • 3.000€ per a la promoció comercial a la xarxa i la gestió del community manager i publicitari durant 3 mesos
  • 1.750€ per a la cartelleria al carrer

 

Si realment estàs contra l’eutanàsia, fes possible la campanya. Contribueix per poc que puguis. Ajuda’ns d’acord amb les teves possibilitats reals. Pots fer-ho a:

  • Compte corrent d’e-Cristians: ES05-0182-1797-3902-0153-7576
  • O fent click aquí

Una vegada més, moltes gràcies per la teva col·laboració!

 

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha