Carta setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Cristians. A la política! La qüestió és com fer-ho

El lema de la nostra Assemblea Oberta del dia 1 de juny és prou explícit de l’objectiu del diàleg que durem a terme:

Cristians. A la política! La qüestió és com fer-ho

  • Davant la marginació cristiana i la crisi de la democràcia repetitiva, és hora que els cristians aportem presència col·lectiva i respostes, participant agrupats en política.
  • Superem la crisi provocada per la partitocràcia amb la democràcia de participació.
  • Superem la marginació cristiana amb la participació organitzada dels cristians.

El teu criteri, el teu punt de vista és important de cara a aquest diàleg i també ho és el que tinguis coneixement d’altres visions entorn d’aquest tema.

Que els cristians ens hem de fer presents a la política és una evidència que les últimes eleccions han fet encara més palesa. La dificultat de decidir a qui votar per part d’uns o la decisió de fer-ho però a contracor per part d’altres, és un clar indicador que les coses no funcionen bé.

El problema és que no funcionen bé no únicament per als cristians. Sinó per a la pròpia política de representació a les institucions que és la que fan els partits.

La nostra reflexió va encarada a intervenir en els afers públics, els que són de tots portant-hi la visió de la concepció cristiana. Quan parlem de política el nostre pensament queda limitat a votar cada 4 anys i a unes llistes de partit tancades i bloquejades. És un error. La vida política és molt més que això i requereix una participació continuada. Avui en dia existeixen canals per assolir-ho que dissortadament són molt poc utilitzats pels ciutadans. Segurament que la millor manera de regenerar la política de representació, la que fan els partits, i alhora portar la concepció cristiana a les institucions i a la vida pública, és esprémer tot el suc que donen els mecanismes de participació.

Et convido a que vinguis el dia 1 de juny, de 10h. a 14h., a la Parròquia del Pilar (c/ Casanova, 175, Bcn). Cal confirmar assistència: 93.206.08.83 o secretaria@e-cristians.net.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha