marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: El servei a Jesucrist i a l’Església es concreta en actes

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

S’ha editat un llibre “La edad de la penumbra” que en la seva versió original en anglès ja té més d’un any de vida. El seu contingut va merèixer dures desqualificacions per part del gremi d’historiadors. En síntesi les crítiques coincidien en assenyalar que més que un treball històric era un conjunt de retalls escollits per justificar la tesi de l’autora que també va ser motiu de crítica perquè en realitat responia a una visió molt vella, la de Edward Gibbon i la seva “Historia de la decadencia y caída del imperio romano” del 1776, que a la seva vegada responia a la instrumentalització de la història feta pel moviment il·lustrat per desacreditar a l’Església. Si recordeu la pel·lícula Hipàtia del director Alejandro Amenábar tindreu un bon resum de la tesi d’aquesta visió, que era pura propaganda i que avui en dia pocs s’atreveixen a utilitzar.  El fet que La Vanguardia li dediqués dues pàgines senceres de la secció de Cultura no deixa de cridar l’atenció. Podeu trobar una bona informació aquí.

Els cristians hem d’acostumar-nos a no romandre impassibles davant les crítiques i presentar les nostres raons, el que significa l’esforç personal de conèixer-les. ForumLibertas fa una excel·lent tasca en aquest sentit: facilitar recursos per ajudar-nos a aportar el nostre punt de vista, que sempre respon a la realitat.

El passat dia 17 ens vam reunir una sèrie de moviments, organitzacions i grups per reflexionar de quina manera podríem treballar més agermanats, compartint objectius i recursos. La fragmentació i la manca de presència en la societat, excepte en allò que fa referència a la solidaritat, és una limitació important que pateix el catolicisme a casa nostra. És evident que cada àmbit té el seu propi carisma i ha de mantenir-se fidel a ell, però això no hauria de ser obstacle, tot al contrari, per poder treballar a més de manera conjunta sobre alguns objectius comuns beneficiosos per a tots. A partir d’aquesta reunió s’inicia un procés de diàleg i treball amb l’esperança d’arribar a conclusions pràctiques.

Us recordo que teniu dues cites imprescindibles:

  • El dissabte 2 de juny, a les 20h. teniu una cita amb la Concòrdia, l’acte que es durà a terme a la parròquia de Santa Maria del Remei de Les Corts (Pl. de la Concòrdia, 1, Bcn). Més informació.
  • El dissabte 16 de juny teniu el compromís a les 9:30h. amb la nostra Assemblea, en la que un cop l’any ens retrobem, ens reconeixem entre nosaltres mateixos i dialoguem sobre el nostre present i futur al servei de l’Església, i que tindrà lloc a la Basílica de la Puríssima Concepció (veure el programa).

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha