Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Et volem presentar un primer esquema de la campanya per situar la concepció cristiana en l’espai públic

Apreciat amic/Apreciada amiga,

Em plau informar-te que després de l’assemblea d’e-Cristians ja hem començat a treballar en la línia de concretar una acció agrupada de persones i grups cristians utilitzant els mecanismes legals de participació, informació i transparència, com també els no reglats, amb la idea d’iniciar l’acció amb una primera vigorosa acció a iniciar a finals de setembre. Debatre, junt amb altres grups, quina pot ser i les seves característiques ha estat un tema central de juny i ho serà al juliol.

T’adjunto un text que resumeix les característiques de la iniciativa.

L’ambició és doble: situar la concepció cristiana en l’espai públic per mitjà d’actuacions transformadores positives, i convertir-nos en el primer grup ciutadà que treballa per afavorir la participació directa dels cristians a la política, i millorar els canals de participació, la transparència i el rendiment de comptes de  governs, parlament i partits. La democràcia de representació, la de les eleccions i partits falla, obté uns resultats frustrants, entre altres raons perquè no hi ha una consciència cívica de participació prou extensa i forta. El nostre camí, digueu-li estratègia, és unir els dos conceptes perquè es potenciïn mútuament: presència i intervenció cristiana, i més consciència cívica i participació.

La Comissió Executiva d’e-Cristians és conscient que hi ha entre alguns dels associats un cert escepticisme amb tenir canals de participació en la vida política que siguin eficaços. Aquesta prevenció és raonable, però també cal dir que neix de no haver exercit a fons els mecanismes que ja existeixen, que són menys que a altres països d’Europa, però que hi són. En concret és molt possible que la primera gestió legislativa al Congrés dels Diputats la duem a terme sense necessitat de recollida de signatures i amb el suport d’un petit nombre de diputats perquè hi ha la finestra legal per fer-ho. Aquesta com altres es concreten en la mesura que estudiem els camins i els concretem en relació a iniciatives específiques.

M’agradaria molt que poguessis participar en totes aquestes iniciatives. En aquest sentit et convidem a la reunió que tindrà lloc el 9 de juliol a les 19:30h. a la nostra seu de la Parròquia del Pilar (c/ Casanova, 175, Bcn) per presentar el primer esquema de la campanya que volem dur a terme a l’inici de la tardor conjuntament amb altres grups.

Una cordial salutació,

Josep Miró i Ardèvol

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha