Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Faixistòmetre, reflexió electoral i resposta de la Santa Seu

Benvolgut amic/Benvolguda amiga.

Estem a poc menys d’un mes de les eleccions per diputats i senadors. Potser ja tens el teu vot decidit o potser et trobes en la mateixa situació que jo, que no veig a qui votar. En qualsevol cas el nostre deure és madurar la reflexió i demanar criteri a l’esperit sant. Com en ocasions precedents la comissió executiva prepararà un document de reflexió que pugui contribuir al que amb llibertat cadascú de nosaltres decideix.

Precisament en l’àmbit d’aquesta reflexió electoral, et convido a la trobada que farem el dia 24 d’abril a les 19:30h. a la Parròquia del Pilar (c/ Casanova, 175, Bcn) per examinar, d’acord amb els criteris concrets de la doctrina social de l’Església, la nostra actitud davant les eleccions. Et convidem a que vinguis i que facis extensiva aquesta invitació a d’altres persones perquè les reflexions comunes i les aportacions que fem els hi poden ser d’utilitat, i alhora els permetrà conèixer e-Cristians. Em complaurà poder-te saludar personalment.

Sens dubte la reflexió que ens hem de fer va més enllà de la data electoral, tot i la seva importància perquè és una evidència que la concepció cristiana i per tant tots aquells que volem viure d’acord amb ella, hem estat primer, els expulsats de la plaça pública, i segon i cada vegada més vituperats per l’únic fet de proclamar-se cristià. L’exemple més palès que podem trobar d’aquesta perillosa degradació de la nostra situació ho manifestava el diari Ara. Aquesta publicació no ha tingut altre acudit que confegir un Feixistòmetre que vol mesurar a través d’una sèrie d’indicadors, precisament aquesta condició de feixista. Un dels paràmetres que ha fet públic Ara per qualificar-te en aquest sentit és el de hem de defensar les nostres arrels cristianes. Considero que aquesta actitud és inacceptable, incívica i divisora de la nostra societat com ja de per si prou malmesa per les diverses fractures. Et demano que entris en aquesta alerta per protestar i demanar una rectificació a la directora del diari. Més informació.

Per últim informar-te que hem rebut resposta del secretari d’estat de la Santa Seu, Pietro Cardenal Parolin, a la nostra iniciativa de demanar un indicador del desenvolupament econòmic i social que substituís el PIB per considerar-lo absolutament inadequat. Ens alegra que aquesta autoritat de la Santa Seu comparteixi aquest punt de vista sobre el que continuarem treballant malgrat que la seva formulació no tingui en aparença un contingut massa mediàtic, però difícilment hi podran haver polítiques econòmiques que tinguin com a centre a la persona mentre facin servir el PIB per mesurar el progrés de la nostra societat.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha