marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: iniciativa útil de caràcter secular, dimissió de Lucetta Scaraffia i solidaritat ben estranya

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Els cristians necessàriament hem de ser portadors de pau i de les condicions que la fan possible, és a dir de concòrdia, de diàleg, de capacitat de conversar amb aquell qui presenta punts de vista diferents; de no negar el reconeixement a ningú. En aquest context, i en l’àmbit de les coses concretes del món secular, és evident que la societat catalana presenta avui un dèficit de concòrdia com fa molt de temps que no havia registrat. Per aquest raó ja vam endegar l’any passat algunes iniciatives relacionades amb el foment d’aquesta virtut: vam difondre textos amb orientacions pràctiques i vam dur a terme activitats públiques com el concert i lectures realitzat a la Parròquia del Remei. Ara, en aquesta línia, volem senyalar l’aparició d’una plataforma digital que persegueix aportar una mirada d’aquest tipus a través de la informació, l’opinió, el diàleg i el foment d’activitats que facilitin la recuperació de la capacitat de dialogar.

Es tracta de Converses a Catalunya https://conversesacatalunya.cat/. Pensem que és una iniciativa que paga la pena tenir en compte i que intenta presentar diversos punts de vista i dades sobre la realitat que convidin a la reflexió més enllà de la consigna. És, almenys des del meu punt de vista personal, una iniciativa útil de caràcter secular. Seria de desitjar que se’n produïssin  moltes més i omplissin el país de perspectives diferents amb un  mateix fi: reforçar la capacitat de conversar entre nosaltres de les nostres il·lusions, problemes, necessitats i reptes col·lectius. Si vols estar informat i rebre tota la informació d’aquesta iniciativa, dóna’t d’alta per a rebre el seu butlletí.

Un fet de rabiosa actualitat que mereix un comentari: amb data 15 de gener de 2019 Forum Libertas va publicar l’editorial “Lucetta Scaraffia, directora del suplemento mensual del Osservatore Romano, debe ser cesada” demanant la dimissió de la senyora Lucetta Scaraffia, responsable de l’edició mensual femenina de l’Osservatore Romano per les seves declaracions a El País. Us prego que llegiu l’editorial per veure les raons que justificaven una petició d’aquesta mena. Ara, aquesta persona ha presentat la seva dimissió en uns termes que no fan altra cosa que continuar promovent l’escàndol que amb les seves declaracions ja havia promogut. De fet la seva continuïtat era del tot inviable perquè resultava incompatible a l’escàndol que cercava amb la seva posició amb el servei al que és el mitjà oficial de comunicació de l’Església. Aquest fet atorga valor a les raons que adduïa en el seu moment ForumLibertas, alhora que subratllen l’interrogant de com va ser possible que una persona que es manifesta tan poc vinculada a l’Església arribés a assumir una responsabilitat pública tant important en nom de la mateixa. Més informació.

Us suggereixo també que llegiu l’últim article que he publicat a La Vanguardia “Una solidaritat ben estranya” perquè amb poques paraules i fets, posa de relleu l’anòmala situació en la qual ens trobem els cristians al nostre país.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha