Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Necessitem un nou instrument per sortir de les crisis. ¡Canviem el PIB!

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Aquesta setmana vull demanar la teva atenció i també la teva col·laboració per difondre la segona proposta d’e-Cristians per al 2019. En la primera proposta d’enguany (La perspectiva i el feminisme de gènere i la situació espanyola) plantejàvem la necessitat de cercar unes polítiques públiques més respectuoses amb el pluralisme i la neutralitat dels poder públics, en la protecció de totes les persones i en especial els més febles, a revisar el caràcter discriminatori de les lleis, i suprimir la perspectiva de gènere de tota la legislació. A dotar de recursos, avui inexistents a la prevenció i conciliació dels conflictes en les relacions familiars i de parella.

En aquesta segona, abordem un altre tema decisiu i d’abast general: la necessitat que Espanya, la Unió Europea i de fet les Nacions Unides, substitueixin l’amidament de l’evolució de l’economia basada en el Producte Interior Brut (PIB) per un altre instrument que expressi molt millor la situació de les persones, les famílies i recollir millor l’activitat econòmica i la seva sostenibilitat.

No és només ni principalment un problema tècnic, sinó de profund impacte política, social i econòmic. Si ens continuem guiant pel PIB, difícilment la nostra mirada col·lectiva i les polítiques de govern afrontaran bé les crisis que patim.

Per aquest motiu ens adrecem al president del Govern, i especialment als presidents de la Comissió Europea i del Consell Europeu, i complementàriament al secretari d’Estat de la Santa Seu i al president de la Comissió Pontificia de Justícia i Pau.

Entra i llegeix aquí la declaració i col·labora difonent aquesta acció.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha