marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Seguim i que l’Esperit Sant guiï el nostre treball!

Benvolguts i benvolgudes,

Les nostres generacions, amb un abast tan ampli com els que configurem els  nascuts després de 1939, feliçment no han sabut mai què era una guerra, ni hem viscut grans epidèmies del passat, com la de la grip de 1918, ni la xacra de la tuberculosi. Però una part de nosaltres sí que ha viscut a la infància l’ombra de la grip asiàtica, o del xarampió. Però tot això formava part del passat. Ara vivim un episodi difícil, que ens sacseja, especialment als que tenim més edat, i també causa un dany profund a les condicions de vida, l’economia. Un cop més xoquem de manera inesperada amb la inexorable finitud humana.  És quan ha de brillar amb força l’esperança cristiana, en raó de la nostra doble consciència: la d’aquella finitud i la provisionalitat d’aquest món, i la de la misericòrdia de Déu, i la joia de la Redempció. Més que mai la pregària és la nostra força.

I junt amb la pregaria, el treball, l’acció.

Us enumero succintament el què estem fent:

  • Ens mantenim actius cap enfora.  Aquesta passada setmana hem adreçat a la Televisió de Catalunya el nostre agraïment perquè ara retransmeten cada diumenge la missa de Montserrat, i hem demanat que tinguin present als catòlics també en la programació de Setmana Santa, de manera que ens faciliti participar en els oficis. Esperem que la resposta sigui positiva.
  • Hem continuat treballant per reforçar el suport a la nostra ajornada iniciativa sobre els diputats en relació amb l‘avantprojecte de Llei de l’eutanàsia. Noves i grans entitats s’hi afegeixen: l’Associació Catòlica de Propagandistes, One Of Us i la Fundació Jérôme Lejeune són les últimes. Ja sabeu que  aquesta iniciativa la llençarem un cop el Congrés dels Diputats es normalitzi. Ara més que mai cal preservar la vida. L’experiència del que està passant amb les persones de més de 80 anys i l’assistència sanitària, mostra la facilitat com en temps difícils, el recurs a descartar  a persones per criteris d’utilitat, els anys en aquest cas, sorgeix amb força. Cal treballar contra aquesta degradació.
  • També intentem donar resposta, en la mesura de les nostres possibilitats, a les crides concretes de solidaritat i servei que fan les diòcesis allí on podem fer alguna cosa.
  • Hem obert a la web d’e-Cristians una informació sobre les parròquies específiques que ofereixen serveis sacramentals, o que romanen obertesNomés disposem de la informació que ens remeteu. Comuniqueu-nos què sabeu de la vostra parròquia o d’alguna altra. En la pots fer arribar a secretaria@e-cristians.net.

Aquesta setmana la Comissió Executiva iniciarà les seves reunions per videoconferència amb una freqüència setmanal. D’aquesta manera millorarem la nostra coordinació i capacitat d’acció.

Tal com ja us faig informar, a partir de la setmana que ve posarem en marxa els Cercle d’e-Cristians, formats inicialment per una desena d’associats junt amb una persona de la Comissió Executiva. Ho farem bàsicament a partir de grups de Google, un per a cada Cercle, el que no exclou que cadascun afegeixi altres formes de connexió. Permetrà reflexionar junts, millorar la comunicació, i recollir millor els punts de vista. És un pas més en la línia de sortir reforçats del confinament.

Seguim i que l’Esperit Sant guiï el nostre treball!

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha