marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró i Ardèvol: Treballar units per avançar

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Hem començat a treballar en l’aplicació de les línies sorgides en el debat de l’assemblea del dia 1 de juny. Concretament el de promoure la via de la participació política dels cristians per sobre dels partits i utilitzant tots els mecanismes que ofereixen els canals reglats de participació política, que són concrets i tangibles i que junt amb activitats no reglades i el pes a la xarxa poden acabar tenint una presència important en els governs i parlaments així com en els àmbits locals. La participació, a més d’un concepte, designa també fórmules concretes d’intervenir sorgides a partir del que preveu la Constitució espanyola i la majoria d’estatuts d’autonomia, començant pel català, i reglaments locals com el de la ciutat de Barcelona, entre d’altres.

Aquest terreny d’acció és clar. Altres grups d’idees ben diferents han anat obtenint resultats ben importants, però resten inèdits per a nosaltres. Aquesta via de la participació presenta a més dos avantatges clars:

  1. Obvia el debat sobre els partits polítics i els cristians que és la via de la democràcia representativa; situa la qüestió a un altre nivell, i a més
  2. Pot tenir una important funció regeneradora de la democràcia perquè significa incrementar l’atenció cívica sobre el que fan els partits, els parlaments, els governs, els grans ajuntaments, i no limita la política a un exercici de votar cada 4 anys, que moltes vegades es transforma en un xec en blanc.

La condició bàsica perquè aquesta nova via de fer sentir la concepció cristiana en la vida política tingui èxit és molt concreta. Necessita el màxim treball en comú de grups i persones entorn d’objectius prèviament acordats. Si aquesta amplitud no s’aconsegueix, aleshores la participació queda com un canal feble. Per tant, la seva eficàcia està en funció de la capacitat d’aplegar-nos entorn d’allò que en un moment concret considerem important. D’aquí se’n dedueix una altra virtut del camí. La dinàmica de l’acció pot ajudar a atenuar l’escàndol de la fragmentació dels cristians i de la seva reclusió en àmbits que s’aïllen mútuament els uns dels altres.

Podeu veure els vídeos sobre les intervencions a l’assemblea aquí.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha