marsingular single s-category-documents s-category-informacions s-author-none">

Carta Setmanal de Josep Miró. Les dues grans prioritats: arribar als poc practicants i construir la concòrdia entre els cristians

Benvolgut amic/amiga,

Estem treballant activament en la iniciativa Catòlics. Però no massa. El passat 23 d’octubre es va reunir un grup de treball per millorar continguts i capacitat d’atracció. És molt important la participació en la pàgina de Facebook https://www.facebook.com/CatolicPeroNoMassa/ de prescriptors nostres que llancin temes o amb els seus comentaris orientin el millor camí. En aquest sentit hem de repetir que la finalitat no és una acció directa d’evangelització; ja hi ha altres vies per fer-ho. Aquí es tracta d’una acció massiva per crear les millors condicions perquè precisament reincorporar-se a l’Església o estar predisposat a una major acceptació de la paraula sigui possible. Subratllo tot això perquè la línia dels comentaris i dels recursos que es pengin a la pàgina ha d’anar en aquest sentit.

Sessió de formació pràctica per estar al Facebook. Tothom que estigui interessat a conèixer com es pot fer una pàgina de Facebook i mantenir-la, o millorar les seves capacitats en aquesta pàgina ha d’estar atent a la propera convocatòria que es farà precisament per cobrir aquestes finalitats. Esperem que això també faciliti el que molts de vosaltres pugueu contribuir a Catòlic. Però no massa.

Si Catòlic. Però no massa és una de les nostres línies importants d’acció perquè és inèdita i pels enormes beneficis espirituals i personals que pot comportar, una segona s’ha convertit també en central. Es tracta de construir la concòrdia començant pels propis cristians. Escoltar, dialogar, ser agents de pau és el nostre deure. Jesús ens convida a restaurar la pau en un món tan trencat. Ara aquesta apel·lació cal complir-la a casa nostra i entre nosaltres mateixos. És una feina persistent i pacient de restauració, de complir allò que es diu: “Feliços els qui treballen a favor de la pau, Déu els anomenarà fills seus” (Mateu, 5, 9). “Ja sabeu que es va dir: Ull per ull , i dent per dent. Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l’altra. Al qui et vulgui posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. Si algú t’obliga a portar una càrrega durant un quilòmetre, acompanya’l dos quilòmetres. Dóna a qui et demana; no et desentenguis del qui et vol manllevar” (Mateu, 5, 38-42). Per tant el nostre deure és clar i el que cal fer és treballar per donar-li compliment. El primer pas és l’anunciada trobada del dia 9 de novembre, en la que reflexionarem i cercarem concloure el què cal fer. Tres tipus de realitzacions semblen d’antuvi necessàries. Una és iniciar espais de diàleg i escolta entre cristians que mantenen posicions diferents en el greu conflicte que està plantejat. Una segona pot ser un text no massa llarg que ens orienti doctrinalment i espiritualment en aquesta feina de construir espais de diàleg. La tercera, la de perfilar una certa metodologia.

Totes aquelles aportacions que vulguis fer abans del dia 9 seran ben rebudes. Si coneixes a persones d’altres associacions o entitats cristianes que puguin estar interessades, pots convidar-les. L’única condició és que confirmeu abans la vostra presència i el nombre de persones donat que com és lògic per aquesta sessió de treball limitarem l’aforament.

Una salutació afectuosa en Crist.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha