Carta Setmanal de Josep Miró: Tres temes d’actualitat

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Us anuncio que com tots els anys el diumenge 24 de març Dia Internacional de la Vida es farà a Madrid una gran manifestació com ve sent habitual. Junt amb altres entitats, e-Cristians participa des de fa anys en aquesta iniciativa i us convido amb temps a que si us és factible reserveu aquesta data per acudir a Madrid.

Sobre l’avortament, ha estat i és objecte de debat la seva relació amb el futur de les pensions.  Com en tots aquests temes, la irracionalitat es fa present perquè la qüestió és molt clara i concreta: si l’avortament incideix sobre la natalitat, evidentment té repercussió sobre el futur de les pensions. Per tant, el punt a dilucidar és aquest. No es pot incórrer en la simplificació de dir que tots els avortaments es convertirien en naixements, però tampoc és admissible dir que no té cap incidència perquè sí que una part dels mateixos es traduirien en més descendència. Hi ha alguns treballs acadèmics sobre aquesta qüestió. Per a Espanya n’hi ha un d’important que es va fer el 1999 i es va publicar a la Revista Española de de Investigaciones Sociológicas i va ser fet per una reconeguda especialista, Margarita Delgado. Naturalment determinar la xifra depèn de les hipòtesis que es formulin. No són les mateixes les condicions actuals en les quals pràcticament no hi ha cap política favorable a la maternitat i les condicions de treball són adverses, que un marc diferent com pugui ser el francès per citar-ne un de proper.

És la nostra intenció fer-vos arribar d’aquí a uns dies un escrit que partint dels estudis precedents aproxima a l’impacte de l’avortament sobre la natalitat i la Seguretat Social.

Dues qüestions més que poden ser del vostre interès. Aquest divendres 1 de març, sortirà a La Vanguardia un article meu, “L’Església i Catalunya”, que penso que pot ser d’interès en el moment present. També pot ser molt interessant una nova plataforma a la xarxa Converses a Catalunya que es presenta com un espai obert que té com a finalitat facilitar el diàleg i l’intercanvi de punts de vista. Us el recomano.

 

Tu ets testimoni de la feina continuada que fa e-Cristians intervenint a la vida pública.

Necessitem més col·laboració per tirar endavant i tenir encara més capacitat

FES UNA DONACIÓ

FES-TE SOCI

 

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha