Carta Setmanal de Josep Miró: Vine, participa i ajuda a construir l’alternativa concreta…

… que superi el fatalisme d’acceptar com a inevitable el que no ho és, per transformar les estructures de pecat, per superar la impotència i el desconcert, generar la democràcia, construir camins eficaços de participació i transformació, situant la fe en Jesucrist per damunt de tota ideologia

 

Benvolgut amic/Benvolguda amiga,

Et convido que formalitzis la teva inscripció a l’Assemblea d’e-Cristians de l’1 de juny, si encara no ho has fet. Cristians, a la política! La qüestió és el com.

Et demano que reflexionis sobre la seva importància al fil d’aquests breus textos papals:

De Joan Pau II “Solicitudo reis socialis”

La interdependència dels sistemes socials, econòmics i polítics crea en el món actual múltiples estructures de pecat. Existeix una tremenda força d’atracció del mal que porta a considerar com a “normals i “inevitables” moltes actituds. El mal argumenta i pressiona, amb efectes devastadors, les consciències, que queden desorientades i ni tan sols són capaces de destriar (36).

Moltes persones se senten impotents i desconcertades enfront d’una situació que les supera i a la qual no veuen camí de sortida. Però l’anunci de la victòria de Crist sobre el mal ens dóna la certesa que fins i tot les estructures més consolidades pel mal poder ser vençudes i substituïdes per “estructures de bé” (cf. ib., 39).

De Francesc. 4 de març de 2019. Discurs a un grup de la Comissió Pontifícia per a l’Amèrica Llatina

Fer política inspirada en l’evangeli des del poble en moviment es converteix en una manera potent de sanejar les nostres fràgils democràcies i d’obrir l’espai per a reinventar noves instàncies representatives d’origen popular… Assumir, i assumir en concret, tota aquesta problemàtica significa ser concret i en política quan un es desvia del ser concret es desvia també de la conducció política…

I si sorgís en aquest cap un conflicte entre la lleialtat a la seva fe i la lleialtat a l’organització, el cristià veritable ha de preferir la seva fe i demostrar que la seva lluita per la justícia és per la justícia del Regne de Déu, i no una altra justícia (citant a Monsenyor Oscar Arnulfo Romero).

Assemblea Oberta d’e-Cristians: 1 de juny, 9:30h. a la Parròquia del Pilar (c/ Casanova, 175, Bcn). Més informació.

Apunta’t: secretaria@e-cristians.net o 93.206.08.83

Reenvia aquest missatge.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha