Cicle de cinefòrum “El rostre humà de l’emigració i la pobresa” a l’Oratori de Bonaigua

El proper 28 de setembre comença el cicle de cinefòrums a Bonaigua, que es realitza des de fa uns anys i que sempre han despertat molt interès, amb gran assistència, i que han estat útils per abordar temes de fons a partir del cinema, i reflexionar.

Les sessions tindran lloc del 28 de setembre al 9 de novembre, cada divendres (excepte festes i ponts) a les 19:30h a l’auditori de l’Oratori Santa Maria de Bonaigua, a Barcelona. En total, seran cinc pel·lícules, cadascuna presentada per un dels experts de CinemaNet. Tots els cinefòrums són, per descomptat, gratuïts.

El tema d’aquest any és: EL ROSTRE HUMÀ DE L’EMIGRACIÓ I LA POBRESA

– 28 de setembre: Le Havre. Aki Kaurismäki ens regalava en aquesta pel·lícula una faula preciosa i dura sobre un escriptor bohemi exiliat voluntàriament al port francès de Le Havre. Tota la seva vida es capgirarà el dia en què es creui amb un nen negre immigrant, per qui haurà de lluitar contra els mecanismes estatals, cecs, freds i cruels.

  • Presenta la pel·lícula Daniel Arasa: periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials, director de CinemaNet, ex professor de la UPF i la UAO -universitat de la qual avui és Síndic de Greuges- i autor de nombrosos llibres d’història.

– 5 d’octubre: Flores de otro mundo. El 1999, l’espanyola Icíar Bollaín estrenava aquest drama social on les vides de la dominicana Patricia, la cubana Milady i la bilbaïna Marirrosi es creuen amb les d’Alfonso, Damián i Carmelo, veïns d’un poble sense dones ni futur. Miguel Ángel Palomo a El País escrivia d’aquesta cinta que és “tot un al·legat a favor del valor de la tolerància”.

  • Presenta la pel·lícula Guillermo Altarriba: periodista -actualment al Diari de Sabadell-, col·laborador freelance en diversos mitjans i coordinador del web de CinemaNet.

– 19 d’octubreLas uvas de la ira. Rodada en una època en què el cinema social s’evitava, Las uvas de la ira va ser l’aposta de John Ford. En ella, Tom Joad (Henry Fonda) torna a la seva llar després de complir condemna a la presó, però la il·lusió de tornar a veure els seus es transforma en frustració al veure com els expulsen de les seves terres.

– 26 d’octubre: La quimera del oro. En aquesta obra mestra, Charles Chaplin interpreta un solitari cercador d’or que arriba a Alaska, a principis de segle, a la recerca de fortuna. Una forta tempesta de neu el portarà a refugiar-se en la cabana d’un bandit.

– 9 de novembre: La buena mentira. Philippe Falardeau segueix a tres nois sudanesos que, fugint de la guerra desfermada al seu país, arriben als EUA i es troben amb Carrie, una treballadora social que, conscient de la seva tragèdia, tracta d’ensenyar-los com han de desenvolupar-se en un món tan diferent del seu.

  • Presenta la pel·lícula Daniel Arasa

 

La Universitat de Barcelona (UB) reconeixerà amb un crèdit als alumnes que participin, com a mínim, al 80% de les sessions.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com