Comunicat d’e-Cristians: Ada Colau torna a expulsar la missa de la Mercè del programa de festes, reiterant l’incompliment de l’acord del Plenari del 2010

Amb data 25 de juliol de 2017 el president d’e-Cristians, Josep Miró i Ardèvol,  es va adreçar a l’alcaldessa de Barcelona per indicar-li que, d’acord amb la resposta a la queixa d’e-Cristians de la Síndica de Greuges de Barcelona, l’omissió de la celebració litúrgica del dia 24 del programa de festes, incomplia l’acord de Ple de 5 de febrer de 2010 que estableix el que està regulat per a les festes oficials de Barcelona. Concretament el Protocol estableix que: “l’acte sempre se celebra el dia 24 de setembre pel matí. Al voltant de la celebració de la missa concelebrada a la Basílica de la Mercè i de la recepció de l’Ajuntament se succeeixen un seguit d’actes de forta càrrega simbòlica i de gran transcendència festiva”.

Una vegada més Ada Colau mostra el seu menyspreu pel que significa la Festa Major de Barcelona, la Verge de la Mercè i l’acte litúrgic que des de temps immemorials ho commemora. Volem subratllar que no es tracta de l’assistència o no de l’alcaldessa o dels regidors a la celebració litúrgica, sinó senzillament que en l’extens programa oficial que relaciona les activitats que es realitzen amb motiu de la Festa, hi figuri també la informació sobre la Missa. La seva omissió és un acte de censura.

Especialment aquest any 2018 que es compleixen exactament 8 segles de l’aparició de la Mare de Déu en un somni, alhora, al Rei Jaume I, a Sant Pere Nolasc i a Sant Ramon de Penyafort. La Verge els va demanar que fundessin una ordre per rescatar cristians captius. La Mercè va néixer a Barcelona i es va divulgar per tot el món. Els mercedaris compleixen 800 anys: els seus 500 sacerdots i 700 germans serveixen als pobres i captius de tot el món. No hi ha moltes ciutats que, com Barcelona, ​​puguin presumir de ser bressol d’una obra solidària mundial continuada 8 segles. A més, es compleixen 150 anys des que la Mare de Déu de la Mercè és co-patrona oficial de la ciutat, ja que abans ho era només Santa Eulàlia, i també des que Pius IX va traslladar la seva festa al 24 de setembre. El Consell de Cent va prometre commemorar-la cada any. L’Ajuntament de Barcelona, ​​passats 330 anys des d’aquesta promesa, té el deure de custodiar, divulgar i fer respectar aquesta herència cultural i patrimonial.

No és la primera vegada que Ada Colau manifesta el seu criteri discriminatori en relació a les tradicions de la ciutat de naturalesa cristiana, un fet que contrasta amb la seva predisposició i diligència per donar relleu i felicitar a les comunitats d’altres confessions religioses.

Si qui representa a la ciutat no és capaç de reconèixer el valor de les seves tradicions, per a nosaltres és una evidència que no pot continuar representant-nos a tots.

Des d’e-Cristians hem posat en marxa una petició a Change dirigida a l’alcaldessa de Barcelona protestant per aquest fet. Us demanem que signeu i difongueu.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha