Josep Miró i Ardèvol, premi “Lluitador per la Família”

L’escriptor, pensador i expolític Josep Miró i Ardèvol ha estat reconegut amb el Premi Nacional “Lluitador per la Família” (Lluitador per la Família) que concedeix la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. L’altre guardonat, amb el premi Internacional, és Luciano Malfer, responsable de política familiar a la província italiana del Trentino-Alt Adige.

El reconeixement a Josep Miró és conseqüència, segons ha declarat el president de la Plataforma, Daniel Arasa, de la seva aportació intel·lectual a la defensa de la família i els seus valors, així com la seva actuació pràctica cara al reconeixement de la importància de la família per al bon funcionament de la societat moderna i democràtica. Miró ha publicat llibres com “Una nueva teoría de la familia” o “La família al rescate de la economía”, així com d’altres que sense estar referits de forma nuclear al camp familiar tenen capítols dirigits a ell o en el seu rerefons està precisament la família, com “La sociedad desvinculada” o “El fin del bienestar y algunas soluciones políticamente incorrectas”. Ha coordinat estudis amb la mateixa base familiar, com ara “Evaluación del Estado del Bienestar en España” o “El impacto económico del aborto”. D’altra banda, col·labora en la premsa de manera habitual i s’ha destinat a la família nombrosos articles.

Miró va ser conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l’Ajuntament de Barcelona, ​​fundador d’Unió de Centre de Catalunya i dirigent de Convergència Democràtica, ha fundat e-Cristians i Converses a Catalunya, és president de la Convenció de Cristians per Europa, membre del Consell Pontifici dels Laics i va ser director de l’Institut d’Estudis de Capital Social de la Universitat Abat Oliba-CEU.

Aquesta és la cinquena edició dels premis. El lliurament del premi tindrà lloc el 27 d’abril a les 18h., Dia de la Mare de Déu de Montserrat (dissabte, a la tarda), en un acte públic a l’Auditori de CaixaForum de Barcelona.

En les edicions anteriors van ser guardonats amb el premi internacional Fernando Castro (president de les Famílies Nombroses de Portugal), les ministres de Família de Polònia i Hongria, i Ignacio Socias (The Family Wacht), i els premis nacionals van correspondre a Leopoldo Abadia (escriptor i economista), Javier Vidal Quadras (director del FERT i secretari general de la International Federation for Family Development), María Teresa López (degana de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat Complutense) i Rafael Fuertes (director de + Família).

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha