Josep Miró rep el premi “Lluitador per la família”

Josep Miró va rebre el Premi Nacional de “Lluitador per la Família” que lliura la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. El lliurament va tenir lloc en el curs d’un acte públic celebrat a CaixaFòrum de Barcelona. És la cinquena edició d’aquests premis.

El president de la Plataforma, Daniel Arasa, va dir en l’acte de presentació que Miró ha treballat i treballa a favor de la família tant en l’àmbit de reflexió intel·lectual, de creació de doctrina, com en la promoció d’iniciatives concretes a favor de la família i el seu reconeixement en la societat. Va afegir que “Miró és, tant a Espanya com a Catalunya, una de les persones amb més presència pública defensant principis sobre la família, tant en els aspectes estructurals com en el pla econòmic”, i que l’exposa tant en els seus llibres com en els seus articles. Ha manifestat també que “Miró es defineix amb claredat, se la juga, i no es queda en el políticament correcte”.

Arasa va detallar que el guardonat ha publicat diversos llibres centrats en la família, com “Una nova teoria de la família” i “La família al rescat de l’economia”, així com d’altres que sense estar directament referits a la família aborden aspectes amb ella relacionats , com “La societat desvinculada”, “El desafiament cristià: propostes per a una acció social cristiana”, “Homosexualitat, matrimoni i adopció: un enfocament des del capital social” o “La fi del benestar i algunes solucions políticament incorrectes”. També va coordinar estudis com “L’avaluació de la sostenibilitat de l’Estat del Benestar a Espanya” i “L’impacte econòmic de l’avortament”, així com nombrosos articles de premsa en la mateixa línia.

A l’exposició es va glossar la figura i trajectòria de Miró en el camp polític, social i en els estudis sobre economia. Es va assenyalar que ha estat fundador i president d’e-Cristians, creador del portal i diari digital Forum Libertas, president de la Convenció Cristians per Europa, membre del Consell Pontifici dels Laics, i va ser director de l’Institut d’Estudis del Capital Social de la Universitat Abat Oliba-CEU.

Josep Miró va rebre el premi en companyia de la seva esposa, Montserrat, i un dels seus fills. En agrair el premi va destacar el valor insubstituïble de la família per al funcionament de la societat, precisant que una societat és sana en tots els aspectes si ho són les seves famílies.

El Premi Internacional va ser per Luciano Malfer, responsable de l’Agència de Política Familiar de la província italiana del Trentino-Alt Adige. No va poder assistir a l’acte i el premi se li farà lliurament el proper dia 18 de maig, juntament amb els Premis Cinematogràfics “Família” que lliura CinemaNet.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha