La Fundació Jérôme Lejeune i el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida llancen l’App ‘Keys to Bioethics’ amb motiu de la JMJ de Panamà

Amb motiu de la JMJ de Panamà, que se celebra aquesta setmana, la Fundació Jérôme Lejeune i el Dicasterio para los Laicos, la Familia y la Vida, han unit les seves forces per llançar l’App gratuïta “Keys to Bioethics” (claus de bioètica), que posa a l’abast de tots els continguts del ‘Manual de Bioética para jóvenes’, del qual la pròpia Fundació Jérôme Lejeune ha realitzat ja quatre edicions, completat amb la visió del Magisteri de l’Església catòlica. L’App, disponible ja en Android i pròximament en iOS, està accessible en espanyol, italià i anglès.

El llançament d’aquesta App coincideix amb la reunió que el Papa Francesc tindrà aquesta setmana amb els joves de tot el món a Panamà. De fet, la seva presentació oficial es realitzarà durant la vetllada del Papa amb els joves el proper 26 de gener.

El President de la Fundació Jérôme Lejeune, Jean-Marie Le Mene, afirma: “Ens sentim molt orgullosos de la confiança que ha dipositat l’Església en la nostra Fundació en una matèria tan delicada, que requereix una reflexió seriosa i de molta honradesa intel·lectual, com la bioètica. Col·laborar amb el Dicasterio para los Laicos, la Familia y la Vida ens ha brindat una oportunitat meravellosa de poder oferir als joves de tot el món el fruit de molts anys de reflexions al voltant del valor de la vida, de tota vida humana, especialment la dels que es troben en situació de major vulnerabilitat, que requereix una protecció molt ferma”. La Fundació Jérôme Lejeune acumula una llarga experiència en l’atenció dels pacients amb discapacitat intel·lectual d’origen genètic, en particular a les persones amb síndrome de Down, per a les que disposa d’un centre mèdic especialitzat a París.

Des del Dicasterio para los Laicos, la Familia y la Vida del Vaticà, l’esperança és que els joves tinguin un instrument capaç demostrar-los que la fe il·lumina de manera decisiva la raó humana en les decisions de cada dia. Avui és més necessari que mai afinar els conceptes més importants per a la defensa de la vida humana davant el risc d’una “ciència sense consciència”, en paraules del propi Jérôme Lejeune, metge genetista francès que va descobrir la causa genètica de la síndrome de Down i va ser primer president de l’Acadèmia Pontifícia per a la Vida, sota el mandat de Sant Joan Pau II.

Per la seva banda, Mònica López Barahona, presidenta de la Delegació espanyola de la Fundació Jérôme Lejeune, explica que: “A l’App”Keys to Bioethics” es poden trobar arguments i informació per a respondre a preguntes sobre la reproducció assistida, els mètodes naturals, la mort digna, la investigació amb embrions i totes les qüestions de bioètica que es debaten a l’actualitat. Aquesta App ofereix l’explicació científica i la reflexió ètica sobre les qüestions més candents de la bioètica i mostra com aquestes no s’oposen al magisteri dels Papes, que és perfectament coherent amb la Ciència”. En aquest sentit, el director de la Fundació a Espanya, Pablo Siegrist, afegeix que aquesta App “ajudarà a moltes persones a eliminar els obstacles que ennuvolen la defensa de la vida, demostrant que la veritat i el que és verificable no estan en contradicció”.

Descarregueu Keys to Bioethics per Android clicant aquí

La descàrrega en iOS estarà disponible properament.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com