L’Editorial Claret presenta Docat, la doctrina social de l’Església amb un pròleg del papa Francesc

La Llibreria Claret serà l’escenari, el proper divendres dia 15 de febrer a les 19.00h, de la presentació del llibre Docat. En l’acte de presentació hi intervindrà Joan-Josep Omella, l’arquebisbe de Barcelona, Mn. Josep Mateu, delegat de PJ de Tarragona i coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ), el Sr. Eduard Ibàñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i el P. Màxim Muñoz, representant de l’Editorial Claret.

El llibre, editat en català, és una traducció popular de la doctrina social de l’Església catòlica segons s’ha anat desenvolupant aquesta en els seus documents més importants des del papat de Lleó XIII. El Docat vol respondre a la important pregunta: Què cal fer? i per això està dissenyat com un manual d’instruccions que, posant en pràctica l’Evangeli,
ens ajuda a transformar-nos primer a nosaltres mateixos, després el nostre entorn més proper i, finalment, tot el món.

Està adreçat especialment als joves per tal de motivar-los a llegir els grans documents de l’Església en els seus originals i perquè actuïn segons les màximes de la veritat, de la justícia i de l’amor.
Sota l’acreditada supervisió dels cardenals Christoph Schönborn i Reinhard Marx, tot un equip de treball s’ha posat mans a l’obra per portar als joves del món sencer el missatge alliberador de la Doctrina Social Catòlica. Hi ha col·laborat reconeguts científics i també molts joves. Joves catòlics de tot el món han enviat les seves fotografies. Altres han assessorat a l’hora de la redacció del text i han contribuït amb les seves preguntes i els seus suggeriments a fer-lo més comprensible.

El Docat conté 328 preguntes complexes i rellevants. A més a més, el llibre compta amb centenars de cites de pensadors, sants, filòsofs, papes i fragments bíblics com Saint-Exupéry, Teresa de Calcuta, Hanna Arendt, Simone Weil, Cervantes, Karl Marx o Martin Luther King, entre d’altres.

El Papa Francesc, que n’escriu el pròleg, insisteix una vegada i una altra a cridar els cristians a involucrar-se activament en un món més just: “Un cristià, si no és revolucionari, en aquest temps, no és cristià!” i afirma que “Solament transformaran la terra aquells que s’hi lliurin amb Jesús i s’adrecin, guiats per ell, cap als marginats que viuen enmig de la brutícia”.

També fa una crida a involucrar-se en política i lluitar per la justícia i la dignitat humana, i sobretot, pels més pobres. “Procureu que la nostra Església es transformi, que resti viva i se senti al·ludida pels crits dels qui estan privats dels seus drets, per les súpliques dels qui sofreixen i per aquells de qui ningú no s’ocupa” afegeix.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com