marsingular single s-category-informacions s-author-none">

Recollida de fons per a ajuda d’emergència i reconstrucció després del cicló “Idai”

El cicló Idai s’ha emportat per davant cases, camps i carreteres a Malawi, Moçambic i Zimbabwe. La ciutat portuària de Beira, a Moçambic, ha quedat sota les aigües. Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant’Egidio ha fet una crida urgent: “El nord del món ha d’ajudar les víctimes del canvi climàtic a l’Àfrica”.

A Moçambic el cicló Idai ha deixat un rastre de centenars de víctimes i milers de desplaçats. La situació és especialment crítica en Beira, la ciutat més afectada, on falta de tot, començant per l’aigua potable i per l’assistència sanitària per curar els ferits. La Comunitat de Sant’Egidi està al país des de finals dels anys vuitanta. El va acompanyar cap a la pau i ha contribuït al seu desenvolupament amb projectes sanitaris (DREAM per tractar els malalts de sida) i d’inscripció dels menors al registre civil (amb el programa Bravo!). Ara ja ha començat a recollir ajuda per ajudar en aquesta catàstrofe. Calen sobretot medicaments, roba i productes alimentaris de primera necessitat com arròs i farina, tot i que també fan falta màquines per retirar la runa i per començar la reconstrucció.

L’ajuda es distribuirà a través de la xarxa capil·lar que formen les nombroses Comunitats de Sant’Egidi de tot el país. Precisament a Beira molts dels desplaçats s’han refugiat al centre DREAM de la Comunitat, on han rebut els primers auxilis. “Esperem una resposta urgent i generosa d’Itàlia i d’Europa a les necessitats d’aquesta població que no té res”, ha declarat el president de Sant’Egidi, Marco Impagliazzo. “Cal donar un senyal fort de solidaritat davant un país que està patint un dels moments més difícils des de la guerra civil que va acabar en 1992. Estan en perill sobretot les persones més fràgils: gent gran, malalts, persones amb discapacitat i nens. Fem una crida al nord del món i a tots els ciutadans perquè responguin amb generositat i demostrin que no obliden a qui pateix per una tragèdia provocada pel canvi climàtic i a la qual no s’ha volgut donar, des de fa ja molt de temps, una resposta adequada i solidària”.

AJUDA A LA COMUNITAT DE SANT’EGIDI, FES UN DONATIU ARA

IBAN del compte: ES07 2100 3000 1022 0166 6250

Concepte: “Emergència Moçambic”, a nom de CSP – Comunitat de Sant’Egidi – Entitat Declarada d’Utilitat Pública

Més informació: Crida urgent de Marco Impagliazzo: “El nord del món ha d’ajudar les víctimes del canvi climàtic a l’Àfrica”

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha