Sant’Egidi recorda cada any als “Amics del Carrer”

El passat diumenge 3 de març, a les 11:30h. la comunitat de Sant’Egidi van celebrar un acte en memòria de Rafael i Antonio i dels “Amics del carrer”, els sense sostre morts en els darrers anys als carrers de la nostra ciutat víctimes de la indiferència.

El Rafael i l’Antonio, morts al carrer com a conseqüència del fred al 1996, són els primers d’una llarga llista de persones que han mort al carrer a Barcelona i que Sant’Egidio recorda des de llavors cada any.  Aquest any s’han afegit 14 persones més: Manel, Enrique, Antonio, Helga, Lucky, Miguel, Emmanuel, Frank, Antonia, Manuel, M. Àngels, Irina, Cristina, i Mohamed, cadascú amb la seva història. Tots són recordats.

Desenes de sense sostre, juntament amb els seus amics, voluntaris, es troben cada any per aquestes dates a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per la memòria de Rafael i Antonio i de tots els que moren al carrer pel fred i a causa de la duresa de la vida al carrer.

El Rafael va morir el 30 de desembre de 1996 i l’Antonio, l’endemà, ambdós a causa del fred en una de les nits més gèlides de l’any a Barcelona. Tenien 45 i 60 anys. La Comunitat de Sant’Egidi va recordar-los amb una cerimònia en la que va participar el bisbe Joan Carrera i des de llavors, cada any des de 1997.

Durant la celebració, es van recordar els seus noms juntament amb els de molts altres que durant tots aquests anys han mort al carrer. Després es va oferir un dinar a tots els participants com a signe de solidaritat. La celebració és una crida contra la indiferència.

Aquesta memòria té lloc a moltes ciutats d’Europa, promoguda per la Comunitat de Sant’Egidio. La primera es va fer a Roma a la Basílica de Santa Maria in Trastevere en memòria de Modesta.  El 31 de gener del 1983 Modesta Valenti va morir davant de l’Estació de Termini de Roma, després d’hores d’agonia, perquè com que anava bruta, l’ambulància va refusar portar-la a un hospital. Des de llavors, la Comunitat de Sant’Egidi recorda Modesta, morta per la manca d’acollida, i n’ha nascut un gran moviment de solidaritat.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha