Santi Boza i Pepe Baena, nous president i consiliari general de l’ACO

«Espero estar a l’alçada del que significa ser president de l’ACO i poder-ho compartir amb els que estimo». Aquestes van ser les primeres paraules que el nou president de l’ACO, Santi Boza, va dirigir a la militància del moviment el 12 d’octubre a la tarda, en el marc de la 65a Jornada General d’aquesta entitat que forma part de la Pastoral Obrera, . Aquest professor de matemàtiques de la UPC i militant a l’ACO des de fa divuit anys, que compartirà la presidència amb Maria Martínez, va ser escollit amb 71 vots a favor dels grups i 1 vot en blanc, amb una participació total del 77%. A la Jornada també va assistir-hi l’abadessa del monestir de Sant Benet, Maria del Mar Albajar.

Aquest mateix dia també es va produir el relleu del consiliari general del Moviment: Josep
Jiménez Montejo, que ha prestat aquest servei durant quatre anys, va passar el relleu a Pepe Baena. «Us porto una bona notícia, Déu ens estima», va dir Baena, molt conegut pels militants de l’ACO ja que és un prevere que ha acompanyant i ho continua fent moviments com el MIJAC, la JOC o la mateixa ACO. Jiménez Montejo, per la seva banda, presentarà la seva candidatura a la consiliaria general del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) en l’Assemblea que es farà del 17 al 21 d’octubre propers a Birmingham.

«Aneu per tot arreu i doneu fruit», va ser el lema principal de la Jornada i del curs que
comença l’ACO, centrat en la iniciació. Per donar les primeres orientacions, la mare abadessa del monestir de Montserrat, Maria del Mar Albajar, va fer una ponència profunda i, alhora, emotiva al matí. La germana Albajar va disseccionar la citació de Marc 1,15: «S’ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova.» La tesi d’Albajar va ser que el Regne de Déu «és una manera de relacionar-nos» i que «entrar en les relacions que proposa el Regne de Déu sempre demana llibertat i absència de por. Les persones que estimen i que són lliures fan nosa, per això Jesús va ser eliminat.»

En el manifest que l’ACO ha preparat per aquest curs —«Afrontar la por en fraternitat i
confiant en Déu»— s’aposta per «plantejar-nos l’evangelització com un repte per als laics» i per «convidar els altres a conèixer la Bona Nova i no quedar-nos tancats en nosaltres mateixos.» I acaba: «Hem d’aconseguir alliberar-nos de les pors, l’odi i el desconeixement des d’una posició de confiança vers Déu i de fraternitat cap als altres: el món dels immigrants, dels modestos, dels marginats és el nostre món i això ens ha de portar a fer tasques que mostrin que també els laics hem de prendre responsabilitats».

L’Eucaristia ha estat presidida pel bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona, Sergi Gordo que, al seu torn, acompanyarà els moviments de Pastoral Obrera. Gordo va traçar una línia de continuïtat entre el bisbe Carrera, el bisbe Taltavull i ell mateix, en aquesta tasca.

A la convocatòria, que arriba a la 64a edició van assistir-hi en diferents moments del dia unes 350 persones militants, amics i simpatitzants. També es va poder seguir a través de xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2018.

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com