Stopeutanasia, la plataforma que recull signatures per frenar la Llei de Mort Digna/Eutanàsia

Stopeutanasia és una plataforma civil posada en marxa per a la recollida d’un milió de signatures que doni suport al valor de la vida, i a favor de la mort natural, una mort digna, amb els millors cures pal·liatives que acompanyin la persona en la fi dels seus dies, sense acarnissament terapèutic ni sosteniment artificial sense retorn.

MANIFEST DE STOPEUTANASIA:

  • Tota vida humana és vida personal, i, per això, posseeix una dignitat i un valor intrínsecs, que la fan no disponible, en tota situació i condició.
  • L’autonomia personal, limitada en situacions de malaltia o greu dependència no implica el dret al suïcidi o el dret a sol·licitar l’acte eutanàsic, que és un homicidi, conductes totes elles contràries a l’ètica, a la deontologia sanitària i l’ordenament jurídic, que mai han de ser autoritzades legalment.
  • Hi ha el dret a la vida, però no el dret a la mort. El Dret ha de promoure una humanització del procés de mort, rebutjant igualment qualsevol forma d’obstinació terapèutica i d’eutanàsia, oferint universalment les cures pal·liatives com atenció integral, física, psicològica i espiritual de la persona, al final de la vida.
  • Deixar morir, quan ja no es pot curar, no és el mateix que matar un ésser humà sofrent, encara que sigui amb la intenció d’eradicar el seu dolor i sofriment. El primer és un acte lícit, ètic. El segon, l’acte eutanàsic és greument immoral i mai hauria de ser autoritzat legalment. Per això, com a ciutadans de ple dret, sol·licitem que la Proposició de Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia sigui rebutjada pel parlament espanyol.
  • S’ha de respectar la vida, com un dret natural, fonamental, i s’ha de respectar la mort, com un procés de la vida que tota persona té el dret a rebre conscientment, limitant el dolor i el sofriment. Per això, com a ciutadans de ple dret, exigim a les autoritats que compleixin amb les seves obligacions morals i cíviques i promoguin les normes que siguin necessàries per al màxim desenvolupament de les cures pal·liatives de la mà de professionals qualificats, invertint els recursos econòmics que siguin necessaris per a això.

Signa aquest manifest.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha