Taula rodona: Radicalització i ensenyament de la religió a l’escola

Lloc: Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (Aula Magna)

Data: Dimecres, 23 d’octubre a les 19h.

Organitza: Grup d’investigació per a la protecció de la víctima dels delictes d’odi per raó de religió o creences (Possibilitat de participació d’entitats col·laboradores o patrocinadores de l’acte)

Antecedents:

–  Darrerament s’ha tornat a posar sobre la taula la qüestió sobre l’ensenyament de la religió als centres educatius de Catalunya

– Les comunitats religioses catòlica, evangèlica, islàmica i jueva mantenen uns acords amb l’Estat Espanyol que garanteixen legalment l’ensenyament confessional a l’escola, però en molts casos no es fa efectiu.

– Per la seva part, el Conseller d’Educació ha manifestat públicament la seva voluntat de substituir l’ensenyament confessional de la religió per una assignatura obligatòria de Cultura religiosa per a tot l’alumnat.

– Existeix una preocupació social respecte a la radicalització ideològica i religiosa de les futures generacions.

–  S’evidencia un cert consens respecte a la qualitat del sistema educatiu finés i la idoneïtat de prendre com a referència alguns dels seus criteris d’intervenció.

Objectiu

Plantejar des de la perspectiva del Dret i de la de les diferents comunitats religioses la importància de garantir l’ensenyament de la religió a l’escola com a mesura de prevenció de la radicalització dels infants, valorant l’aportació que pot fer el model educatiu de Finlàndia per a normalitzar la situació en el sistema educatiu català.

Proposta de ponents

Dra. Francisca Pérez Madrid (ponent i moderadora). Professora titular del Departamento de Historia del Derecho, Derecho Romano y Derecho Eclesiástico del Estado de la Universitat de Barcelona.

– Sr. Mohamed el Ghaidouni, President de la Unió de Centres Islàmics de Catalunya

– Dr. Joan Costa i Bou, Delegat de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona

– Sr. Guillem Correa Caballé, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya

– Sra. María Gutiérrez Arana, Professora de religió a Finlàndia

 

IMG-20190904-WA0012

Subscriu-te al Butlletí

Cas Morín

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha

ForumLibertas.com

ForumLibertas.com

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ecristians/public_html/wp-includes/functions.php on line 3393

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ecristians/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111