marsingular single s-category-informacions s-author-none">

Uns 25.000 joves del Camí Neocatecumenal participen a la JMJ de Panamà

El Camí Neocatecumenal serà present a la JMJ de Panamà. Des de fa uns dies, joves procedents de diverses parts del món han començat a arribar al país, i molts ho faran aquests dies per trobar-se amb el Papa Francesc.

S’espera que al voltant de 25.000 joves del Camí participin en els actes centrals i en la tradicional Trobada Vocacional que el Camí celebrarà el proper dilluns 28, com a conclusió a aquesta JMJ.

Els joves es troben peregrinant per diversos països de l’Amèrica Central i ciutats del propi Panamà. Realitzen pels carrers autèntiques “missions populars” en les que anuncien l’Evangeli, el Kerigma, és a dir, la Bona Notícia, i donen la seva experiència personal de la seva trobada amb Jesucrist. Al seu torn, canten els cants del Camí i dansen, convidant a tothom qui ho desitgi a participar i unir-se a ells.

La major part d’aquests joves procedeixen d’Amèrica, i en concret de l’Amèrica Central, de països amb grans índexs de violència i delinqüència. Allà, el Camí -viscut en petites comunitats- ha ajudat i ajuda a molts d’ells a fer front a aquesta situació. L’escolta del Kerigma i la iniciació cristiana que és el Camí ajuda als germans a romandre en la fe i no defallir davant d’aquestes situacions. L’experiència viscuda en primera persona de perdó i salvació és la que aquests dies porten i comparteixen a Panamà

Tot i les dificultats que pateixen, els joves han respost així a la crida de Francesc, que al seu torn vol trobar, sostenir i donar suport als joves de l’Amèrica Central els sofriments coneix bé.
Més de 8.000 joves de Centreamèrica

Com no podria ser d’una altra manera, els més nombrosos provenen d’Amèrica Central i el Carib: més de 8.000 joves. Des de Costa Rica es desplaçaran 1.500, de Nicaragua 1.500, del Salvador 1.046, d’Hondures i Guatemala 1.500 i 244, respectivament. I de República Dominicana 250.

De la mateixa Panamà assistiran uns 3.400. De les Antilles Neerlandeas acudiran uns 100.

Des d’Amèrica del Sud participen 4.320. Des de Brasil ho faran 2.200 joves. De Xile 500, Perú 250, Colòmbia 300 i Equador 700. D’Argentina acudiran 120 pelegrins, de Veneçuela 120 i de Bolívia 150.

D’Amèrica del Nord prop de 5.000. Des Estats Units més de 4.000, de Puerto Rico 300. Des de Mèxic uns 400 i 40 de Canadà, entre d’altres.

Des d’Oceania van 300, en concret 250 d’Austràlia i la resta de Kiribati, un arxipèlag situat a la zona central oest de l’oceà Pacífic.

D’Europa acudiran 1.000 joves. Uns 300 joves ho faran des d’Itàlia, i 760 des d’Espanya. Des de Portugal arribaran a Panamà 120 joves. D’Alemanya 80, Islàndia 14, França 40 i des de Polònia 250 joves.

A tots ells cal sumar altres milers que pertanyen al Camí i van a través d’altres grups.
Trobada vocacional

Com és tradició en cada JMJ, el Camí celebrarà una Trobada Vocacional per recollir els fruits, després de l’escolta de les nombroses paraules que el Sant Pare oferirà als joves aquests dies.

L’equip internacional del Camí, format per Kiko Argüello, Ascensió Romero i el P. Mario Pezzi, serà l’encarregat de guiar la trobada. En el mateix participaran també centenars de catequistes itinerants, preveres i famílies en missió.

La Trobada se celebrarà el dilluns 28 a l’Estadi Rommel Fernández, el mateix en què el Papa Francisco es reunirà amb els voluntaris de la JMJ el dia anterior abans de tornar a Roma.

De moment, han confirmat la seva assistència 5 cardenals i 19 bisbes.

La Trobada consta de diversos moments: la presentació dels joves arribats des de les diferents nacions, així com els cardenals i bisbes; la proclamació d’un Evangeli; l’anunci del Kerigma i la crida vocacional al presbiterat, la vida consagrada, o a les pròpies famílies a anar en missió allà on sigui necessari.

La Trobada és el segell final a tot el pelegrinatge que els joves han realitzat durant dies i als moments viscuts al costat del Sant Pare.
El Camí Neocatecumenal a Panamà

A Panamà hi ha 130 comunitats del Camí, la majoria a Ciutat de Panamà, la capital, a 20 parròquies. De 8 diòcesi amb què compta l’Església a Panamà, el Camí està present en 7 d’elles.

El Camí va arribar al país el 1975 de la mà dels itinerants Rino Rossi, Nativitat Aramburú i el P. Emiliano Jiménez.

Des de 1990, l’equip responsable de la nació està format per Javier Cuartero i Sandra Samperi, i des del 2005 a l’equip està també el P. Miguel Chiner.

Subscriu-te al Butlletí[hidden idioma "CA"]
[hidden tipo "Boletín"]

Accepto la política de privacitat

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha