Homes i dones que mereixen atenció: Fernando Aguiló

Aquest metge mallorquí, de 51 anys, porta 20 anys en missió. Pertany als Germans de Sant Joan de Déu i Sierra Leona és el lloc en el que centra la seva atenció als més necessitats. Des de 1981 dirigeix un centre hospitalari, amb la col·laboració d’uns altres vuit germans. La tasca mai va ser fàcil, i malgrat les dificultats econòmiques i altres traves per atendre tantes necessitats que arribaven al seu centre, els germans sortien endavant. La mitja d’operacions anuals que es fan al centre és de 1.500 Sierra Leona no és un lloc fàcil. L’hospital va ser desvalisat i arrasat en diverses ocasions, i el 1998 el pare Aguiló va ser segrestat per la guerrilla, al costat de l’agustí José Luis Garayoa, i el farmacèutic Antonio Mateu. Els guerrillers els van portar a la selva i, com és evident, els van maltractar físicament i psicològicament.

Fa un temps que va haver de tornar a Espanya perquè la zona on està el seu centre, Lunsar, continua en mà dels rebels i no pot obrir l’hospital. I també perquè d’algun temps ençà una malaltia tropical li afecta els ossos, tant que ha de valer-se d’un bastó per poder caminar. Espera recuperar-se aviat per poder tornar a Sierra Leona i quan ho faci durà tot el necessari per equipar bé un quiròfan. No fa molt va rebre un regal que l’ajudarà a complir el seu desig: més de 20 milions de pessetes que li van ser lliurats per la Infanta Elena, que el 1994 va visitar aquell lloc i va conèixer el pare Fernando, a qui va denominar “l’àngel de Lusnar”.

(Informació extreta de “El Mundo”)

Relacionat amb aquest tema, llegir el nostre article: Els fonamentalismes i la incomprensió van costar la vida a 33 missioners durant l’any 2001

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha