Carta a l’Alcaldessa de Barcelona en raó de la campanya municipal per incentivar l’avortament

Pel vostre interès, adjuntem l’escrit que Josep Miró i Ardèvol en nom d’e-Cristians ha adreçat a l’alcaldessa de Barcelona, la Sra. Ada Colau, en raó de la campanya municipal per incentivar l’avortament. En ella formulem les raons de les nostres objeccions i la demanda de que no es dugui a terme i hi hagi un recolzament clar a les dones embarassades perquè puguin disposar de més facilitats per tenir el seu fill.

 

Les raons que es manifesten a la carta són objectives i en benefici del bé comú de la ciutat de Barcelona:

 

Excel·lentíssima Senyora Alcaldessa,

Volem fer-li arribar la nostra oposició a la campanya que l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat per promoure l’avortament i de manera especial entre les menors d’edat.

La justificació pública que fan servir és una enquesta que senyala que una part de les dones desconeixen totes les possibilitats que hi ha per avortar.

Volem manifestar-li que aquest argument és insostenible per dues raons objectives.

La primera perquè la citada enquesta es fonamenta en una mostra de tan sols 200 entrevistes, el que dóna lloc a un marge d’error tan gran que no permet concloure res. No poden recolzar-se en un argument tècnic per justificar una acció que només està guiada per la seva ideologia.

Segon, és difícil justificar que hi ha un mal coneixement de les condicions per avortar quan la taxa d’avortaments sobre embarassos de Barcelona, segons les fonts municipals, no únicament és la més elevada d’Espanya, sinó de les més grans d’Europa i redueix dràsticament la natalitat. L’any 2014, l’últim amb informació municipal sobre aquesta qüestió, es van produir 19.642 naixements a Barcelona i, 5.658 avortaments el que representa el 29% dels embarassos, o en altres termes, un avortament per a cada 3,5 naixements. És una xifra molt alta, tant a escala europea com catalana.

Barcelona és una ciutat molt envellida. Aquest és un problema central pel futur de la ciutat, que afecta a totes les seves dimensions, inclosa l’econòmica.

En una fase històrica de crisi del sistema públic de pensions, que afectarà sobre tot a la gent de menys de 60 anys i a les classes populars, tot el que sigui incentivar la reducció de naixements, és aprofundir el pou de la crisi.

A Barcelona neixen pocs infants i s’expulsa a la població jove de les classes populars. Aquesta és la realitat que vostè té el deure d’abordar per realitzar el bé comú, i no fomentar l’avortament que provoca danys a la dona que el pateix, a la societat que veu minvada la natalitat, i òbviament a l’esser humà concebut i discriminat en el valor més important de tots, la vida.

Li proposem que dediqui recursos per ajudar a les dones embarassades amb dificultats econòmiques perquè puguin realitzar la seva maternitat, i també que els seus serveis socials siguin capaços d’aportar respostes més positives que recomanar només l’avortament, o derivar-les a entitats privades.

També volem manifestar-li que considerem fora de lloc l’assistència i acompanyament a les menors d’edat perquè avortin, quan estan sotmeses a la tutela paterna. Li expressem a més els dubtes sobre la legalitat d’aquesta acció a la seva inoportunitat política en xocar amb els drets dels pares.

Li demanem finalment que retiri aquesta campanya absolutament perjudicial pel bé comú de Barcelona, i de manera particular per a les dones. L’avortament no és una solució sinó l’expressió d’una mancança social, i la manifestació d’una contradicció inassumible amb les necessitats i benestar de la comunitat.

Atentament,

Josep Miró i Ardèvol

-President-

 

 

Barcelona, 6 de març de 2017

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha