Concessió del premi Sant Benet al Temple Expiatori de la Sagrada Família

La Fundació Vida i Familia de Subiaco desenvolupa la seva activitat a Itàlia i a Europa per a promoure i revaloritzar la família fundada sobre el matrimoni, així com la vida humana en totes les seves fases i condicions. La Fundació promou iniciatives artístiques, culturals, socials i polítiques te tinguin com a objectiu renovar les arrels espirituals i culturals d’Europa, on tanta importància ha tingut l’experiència de Sant Benet i els seus monjos, que començà precisament a Subiaco.

Pel convenciment que els valors del humanisme benedictí difosos per arreu d’Europa són de gran actualitat i tenen una importància decisiva pel futur del continent, la Fundació reconeix com les qüestions més delicades i decisives les que es refereixen a la vida humana i a la institució familiar.

En aquest marc se situa el premi anual Sant Benet, aquest any en la seva sisena edició, que pretén valoritzar davant l’opinió pública aquelles persones i institucions –qualsevol que sigui la seva extracció cultural o religiosa- que a Europa promouen a qualsevol nivell una cultura per la vida i per la família.

El Jurat ha atorgat el premi Sant Benet al Temple Expiatori de la Sagrada Família com a reconeixement del geni artístic i espiritual d’Antoni Gaudí i com emblema per Europa de la família humana entesa com pedra viva de la construcció social. En els valors expressats pel Temple es troben condensades, en clau moderna, les profundes arrels espirituals del continent europeu, de les quals Catalunya representa una expressió cultural d’importància fonamental.

El proper 7 de Juny a les 19h.30’ es lliurarà el Premi a la “Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família”. La cerimònia tindrà lloc en l’àmbit de la jornada anual dels “Amics del Temple” i estan previstes les intervencions de l’Arquebisbe de Barcelona S. Exc. Mons. Lluís Martínez Sistach, del President de la Junta Hble. Joan Rigol Roig i de la Presidenta de la Fundació Hon. Luis Santolini.

Estaran també presents en la cerimònia el Vicepresident del Parlament Europeu Hon. Mario Mauro, el representant de la Regió de Lazio Hon. Bruno Prestagiovanni, el gran compositor català Valentín Miserachs Grau, el Pare Abat de Subiaco Mauro Meacci i el Pare Abat de Montserrat Josep M. Soler. Hi participarà també una nombrosa delegació de la pròpia Fundació (150 persones) des d’Itàlia i altres llocs d’Europa.

El Premi consisteix en una reproducció artística de Sant Benet realitzada pel conegut artista italià mestre Ernesto Gentilini, junt amb un pergamí que recull la motivació del Premi realitzada pel Scriptorum Monasticum Sublacensis.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha