‘Primeros Cristianos’, cinc anys a internet

‘Primeros Cristianos’, cinc anys a internetViatjant als temps del naixement de l’Església

Fa cinc anys va sorgir el portal www.primeroscristianos.com, una pàgina web que buscar informar de manera senzilla sobre el món dels primers segudors de Crist. Es tracta d’una iniciativa promoguda per alguns estudiants de la Universitat de Navarra.

“Busquem donar a conèixer la vida dels primers cristians a les dones i homes del segle XXI: fer present l’esperit que ells van viure, tal com ells mateixos ho han explicat. Són persones com nosaltres, amb les seves dificultats, amb les seves lluites… i que saben confiar per sobre de tot en la força d ela seva fe”, assenyalen els organitzadors de la pàgina.

El web pretén que els primers cristians parlin directament a l’usuari, i que aquest diàleg directe sigui enriquidor per a qui el mantingui amb ànim ober i oïda atenta. també tracta de posar a l’abast de tots, alguns dels tresors que es troben en els seus escrits, i que no són fàcilment coneguts pels qui no són especialistes.

Els cristians d’avui tenim molt a aprendre de la fe dels primers cristians, i em de saber -com ells- descobrir i donar a conèixer el veritable sentit de la novetat cristiana als nostres contemporanis.

“Tenim un gran deute de gratitud amb aquells primers, que mereixen tota la nostra veneració i agraïment: la seva vida era una aposta en què es jugava el destí de l’Església i dels homes. Si som cristians avui, l’hi devem a ells”, suggereixen aquests universitaris.

A través del web viatgem als temps del naixement de l’Església. Ens permet apropar-nos a aquells que constitueixen els primers baules d’aquesta fabulosa cadena que al llarg de la història va tranformant el món: baules forts i sòlids, que continuen sostenint als cristians d’avui.

En www.primeroscristianos.com actualment es pot trobar ifnormació sobre la vida de les primeres comunitats cristianes, les persecucions, l’expansió del cristianisme, el testimoni dels màrtirs, els Pares de l’Església, les catacumbes, etc.

La pàgina alberga alguns documents, vídeos i arxius sonors que es poden descarregar. També ofereix llistats de llibres i pel·lícules relacionats amb el món del cristianisme primitiu, així com de les actes dels màrtirs o la situació del cristianisme en els quatre primers segles.

També procura informar de tot el referent a la situació a Terra Santa i dels cristians perseguits en tants llocs del planeta. A través de la pàgina s’hi poden subscriure a un butlletí de novetats amb les últimes actualitzacions.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha