Josep Miró i Ardèvol escriu al President de la Generalitat demanant una bona llei contra la discriminació real

Pel seu interès, reproduïm la carta que el president d’e-Cristians i Membre del Consell Pontifici per als Laics, Josep Miró i Ardèvol, ha enviat al President de la Generalitat , Artur Mas, demanant que s’esmeni de principi a fi la llei injusta que atorga privilegis als grups i persones Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals, per transformar-la en una bona llei contra la discriminació de tots els que necessiten ser protegits.

———————————

Benvolgut President,

Després de l’acceptació per part de CiU i la no presentació de cap esmena a la totalitat, està en una fase avançada la tramitació d’una llei sobre les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, que en realitat és una llei de privilegis i poder, que per la seva naturalesa no té cap equiparació a Europa. T’adjunto un anàlisi de la mateixa del que crec que hauries de fer una lectura atempta, donada la seva repercussió molt negativa en la societat catalana i en l’àmbit internacional. No entenc les raons de com una llei del tripartit que va decaure pot acceptar-la el govern quan crearà greus problemes a les administracions públiques, les escoles, els mitjans de comunicació i les empreses, i serà un motiu de conflicte, quan es del tot evident que no hi ha un clima de discriminació de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals a Catalunya. Tant és així que l’única fiscalia sobre aquesta matèria que existia a Espanya, a Barcelona, ja fa temps que va ser reconvertida per tractar els delictes de discriminació amb caràcter general per manca de casos. La seva improcedència es fa encara més palesa quan la legislació europea, espanyola i catalana ja concedeix un marc de protecció que no té cap més altre grup realment marginat i discriminat. El propòsit del PSOE de fer servir la llei aprovada per elaborar-ne una de pròpia per a Espanya, agreuja més el problema, per la dimensió que pren i el seu potencial efecte sobre Amèrica Llatina.

No aconsegueixo entendre que en la situació actual de Catalunya, i davant la manca de simpaties internacionals, es faci una llei que necessàriament serà mal vista a la Santa Seu i a d’altres cancelleries europees, perquè no hi ha dubte que en el cas d’aprovar-se es convertirà durant molts mesos en un afer internacional i per tant també intern. Tinc seriosos dubtes jurídics que no sigui una llei contrària a drets concrets dels ciutadans, qüestió en estudi per exmembres del Tribunal Constitucional i del Consejo de Estado.

Apel·lo al teu bon sentit com a governant per aturar el procés o en el seu cas transformar-la en una llei contra la discriminació en general, i clar està, per normalitzar i no per atorgar privilegis.

Rep president el testimoni de la meva sincera consideració.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha