Criteris per ajudar al discerniment del vot en les eleccions municipals

Com en les altres conteses electorals, e-Cristians fa públics alguns criteris per contribuir a la reflexió personal en l’exercici del vot, conseqüents amb la doctrina social de l’Església, que és el fonament de la nostra acció.

1. Les eleccions municipals responen fonamentalment a criteris locals, a les persones més que a les etiquetes de partit. Valorar les virtuts cíviques dels candidats és criteri bàsic.

2. És prioritari considerar quina llista electoral acull millor en el seu projecte i també en el seu tarannà els continguts de la doctrina social de l’Església, i ho fa a més de forma equilibrada.

3. Volem assenyalar com a qüestions bàsiques en les condicions concretes en les que vivim:

a. La lluita contra la pobresa, i per a la promoció del treball digne.

b. Tot el que es pot fer per atenuar que les desigualtats socials cristal·litzin en una divisió social de l’espai que a la seva vegada multiplica la desigualtat. Una especial atenció a la pobresa infantil que és molt més que l’alimentació, i al dret de tota persona a disposar d’una llar.

c. Actuar contra tota forma de discriminació, i no només d’aquelles que surten sobre tot als mitjans de comunicació: dones embarassades, vídues, persones més grans de 50 anys, immigrants, persones d’ètnia gitana, pobres, entre d’altres formes de discriminació.

d. També una especial atenció als dependents segons el principi que tot dependent ha de ser atès d’acord amb les seves necessitats.

e. Aplicar el principi de subsidiarietat a favor de les entitats i de manera especial de les famílies, evitant que les subvencions i altres formes de col·laboració siguin instruments de domini partidista.

f. Ser una municipalitat favorable a la família, i en especial a les famílies amb fills, promoure el dret dels pares a l’educació moral i religiosa dels fills. Ajudar a través dels serveis socials i altres mesures a l’estabilitat del matrimoni.

g. Defensa de la vida i la seva dignitat des del seu inici fins al final.

h. Crear condicions perquè l’experiència religiosa i la presència del fet religiós es facin presents.

i. Evitar que la política i els recursos municipals estiguin al servei d’ideologies partidistes, com entre altres la ideologia de gènere.

j. En general, fomentar una política local basada en la solidaritat, la reciprocitat, l’amistat civil, la participació i el bé comú, que no és un abstracte universal, sinó la construcció de condicions concretes que fan possible que les persones desenvolupin els seus projectes de vida bona, i beneficiïn a la comunitat.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha