XXè Simposi de la Fundació Claret: “La religió de les sèries. El fet religiós en les sèries de televisió”

“Si com a cristians volem comunicar una experiència religiosa, les sèries de televisió ens obren un àmbit de treball”. Aquesta és una de les conclusions del XXè Simposi Claret que s’ha celebrat aquest dissabte sobre la presència del fet religiós en les sèries de televisió. El president de la Fundació Claret, el claretià Màxim Muñoz, ha destacat al final de la sessió la necessitat que de des l’entorn de l’Església es plantegi oferir “projectes audiovisuals interessants amb els que és possible arribar al gran públic”. Per exemple, “vinculats a grans personatges que tenen molt a dir i a enriquir sobre el fet humà i el sentit de la vida i sobre com viure d’una manera esperançada”. És un repte que “no és fàcil i que requereix recursos i generar aliances”.

El Simposi “La religió de les sèries” que s’ha celebrat a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona, també ha posat de manifest que “hi ha sèries que tracten molt bé i amb molta qualitat el fet religiós” i que cal demanar “qualitat i responsabilitat per la influència que tenen les sèries”. Segons Màxim Muñoz, això també passa per “normalitzar la presència del fet religiós”.

El Simposi, organitzat per la Fundació Claret amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, ha analitzat la influència que tenen les sèries en els models i valors socials i com es planteja el tema religiós en aquest àmbit.

Entre altres, hi ha intervingut Lluís M. Güell, director i productor de sèries de gran difusió, i Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. També s’ha fet una taula rodona amb Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3, Valentí Feixas, doctor en Educació, María-José Masanet, investigadora sobre sèries i joves i adolescents.

Aquest és el XXè Simposi que organitza la Fundació Claret dedicada, entre altres objectius, a promoure la reflexió sobre la comunicació de la fe cristiana en la societat i la cultura actual.

En aquesta edició hi ha assistit, entre altres, el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig; el rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig; el provincial dels Missioner Claretians, Ricard Costa-Jussà; i l’expresident del Parlament, Joan Rigol.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha