Curs de Formació per a Pares: Temps de vacances

Estem a l’estiu. Es una oportunitat magnífica per gaudir i per ocupar-nos personalment de cada un dels nostres fills. Es el temps ideal per descansar i recuperar forces, per desconnectar de les tasques habituals i oblidar algunes preocupacions quotidianes que en algun moment poden haver estat plenes de presses i cansaments. No és necessari el neguit del rellotge per compaginar el treball i la família. És etapa de canvi d’activitat.

També els infants i els adolescents necessiten tenir activitats diferents de les obligacions escolars. Potser alguns no han superat el curs, o ho han fet molt just. No cal recordar-ho contínuament sinó de proposar un horari flexible i acordat amb ells per enfocar la recuperació de les assignatures. Crec que el pitjor càstig ja l’han rebut amb la qualificació dolenta. Durant les vacances d’estiu els nostres fills necessiten distreure’s, passar-ho bé i relacionar-se amb els amics. És l’espai idoni per desenvolupar la seva vessant social, tan important i necessària pel desenvolupament de la persona. En l’aspecte individual haurem de fomentar la iniciativa, la creativitat, la inventiva i la imaginació. Tot menys quedar-se assegut al sofà ”empassant-se tele”.

Estava preparant aquest article quan ha caigut a les meves mans un fulletó informatiu de ”Estiu diferent”. Es tracta de un pla promogut pel Fert (Associació Familiar a la que he dedicat part de la meva vida com a orientadora familiar). ¡És perfecte! Tota la família de l’1 al 10 d’agost a La Molina, amb activitats esportives i recreatives per a pares i nens: ”rafting”, senderisme, piscina, futbol.

¿Podeu imaginar-vos el que pot ser passar uns dies a un hotel dels Pirineu català amb famílies que comparteixen il·lusió per passar un temps de l’estiu divertit i formatiu? ¿I la tranquil·litat de no preocupar-se per aquella criatura petita que fa enrenou, ja que ni han d’altres amb la mateixa situació? Pels fills adolescents: esports d’aventura, excursions, festes. Pel matrimoni un temps d’orientació familiar i triar el que els descansi més.

Si desitgeu més informació o esteu interessats en apuntar-vos, us dono el mail dels meus amics Pilar i Fernando, que amb molt de gust us ampliaran i explicaran el que desitgeu saber: pcosta10@telefonica.net

Així doncs a aprofitar les vacances. A demostrar estimació, afecte, a dialogar i a comunicar-se. Tindrem més estones de calma i serenor. Recordem que el millor negoci és la família.

Ens retrobarem a ”Formació per a pares” amb altres títols educatius quan els fills i filles comencin l’escola. Desitjo de tot cor que pugueu dur a la practica el que heu anat llegint aquests últims mesos. Això si, sempre amb optimisme i bon humor.

¡¡¡Bon estiu!!!

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha