Paraules de Mons. Lluís Martínez Sistach, arquebisbe electe de Barcelona

Benvolguts,

En aquests moments les meves primeres paraules són per expressar la meva plena confiança en el Senyor, cap i pastor de l’Església, i per demanar-li que m’atorgui els seus dons per lliurar-me plenament a aquest servei que el Senyor m’ha confiat de pastor de l’Església de Barcelona, en la qual vaig rebre la vida cristiana i la vocació sacerdotal. Dono gràcies a aquesta Església diocesana per tot el que m’ha donat durant un llarg període de la meva vida sacerdotal i episcopal, i em comprometo a servir-la amb amor i amb plena disponibilitat. Agraeixo al Sant Pare la confiança que m’ha manifestat amb aquest nomenament.

L’espiritualitat de disponibilitat i de servei a l’Església, que des de la meva ordenació presbiteral he intentat viure amb l’ajut de Déu, ha fet que hagi acceptat aquest encàrrec. No m’ha estat pas gens fàcil. M’hi ha animat la confiança en la col·laboració dels estimats preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques -amb molts dels quals he treballat durant anys- per tal d’endegar tots plegats un treball pastoral que respongui al que el Senyor vol i espera de l’Església i per donar resposta als reptes i a les necessitats dels homes i dones d’avui. Preneu possessió de mi; compto amb tots vosaltres. Us saludo ben cordialment a tots i prego ja des d’ara per tots, especialment pels malalts, pels pobres i pels més necessitats. Saludo també el Sr. Cardenal Ricard M. Carles, que ha esmerçat catorze anys del seu ministeri episcopal al servei de la diòcesi de Barcelona.

Els moments no són pas fàcils. Tanmateix l’Església ha de realitzar la seva missió d’anunciar la bona nova que Jesús ens ha portat siguin quines siguin les circumstàncies. Amb la col·laboració i participació de tots anirem fent de l’Església la casa i l’escola de la comunió a l’arxidiòcesi metropolitana de Barcelona, a la província eclesiàstica i a la regió pastoral de la Tarraconense. Estic segur que l’esperit eclesial dels sacerdots i de tots els diocesans ajudarà a superar les dificultats i contribuirà a intensificar amb renovada esperança la tasca evangelitzadora que s’està realitzant, que és molt urgent i que ha estat la motivació i el contingut del concili provincial Tarraconense de 1995.

L’Església és una família que té la protecció maternal de Maria. Demano a la Mare de Déu, amb les entranyables advocacions de la Mercè i de Montserrat, que en aquest nou servei eclesial d’arquebisbe metropolità que se’m confia visqui i ajudi a viure a tots els diocesans aquelles paraules que ella va dir a les noces de Canà: “Feu tot el que Jesús us digui.”

Tarragona, 15 de juny de 2004

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha