El Pacte per la Vida i la Dignitat de les persones fa públic l’informe sobre l’eutanàsia i el suïcidi assistit, encarregat per la Generalitat de Catalunya

1. El Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya per encàrrec de la Generalitat ha elaborat un Informe sobre l’Eutanàsia i l’Ajuda al Suïcidi lliurat el 20 de desembre de 2005, que conclou afirmant que és “èticament acceptable i constitucionalment possible la despenalització de l’eutanàsia i del suïcidi”, i que “és un deure dels poders públics proveir dels mitjans i recursos necessaris”. 2. En aquest sentit es proposa modificar l’article 143…

1. El Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya per encàrrec de la Generalitat ha elaborat un Informe sobre l’Eutanàsia i l’Ajuda al Suïcidi lliurat el 20 de desembre de 2005, que conclou afirmant que és “èticament acceptable i constitucionalment possible la despenalització de l’eutanàsia i del suïcidi”, i que “és un deure dels poders públics proveir dels mitjans i recursos necessaris”.

2. En aquest sentit es proposa modificar l’article 143 del Codi Penal Espanyol per a suprimir la penalització a les actuacions dels professionals sanitaris que tingui com a objectiu ajudar als pacients a morir, així com regular el suïcidi mèdic assistit.

3. L’article s’estén també a les persones que presentin una patologia incurable encara que no sigui terminal concretament en els casos d’assistència al suïcidi.

4. Es propugna la formació del col·lectiu professional implicat en relació de com aplicar la mort.

5. Es propugna promoure el debat també sobre l’aplicació de l’eutanàsia als “menors” d’edat i a les persones incompetents.

6. Aquesta iniciativa guarda relació amb l’article 20 de l’Estatut del Títol I que afirma el dret a morir amb dignitat i posa de relleu el risc extraordinari que suposa l’esmentat Títol a a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que vol imposar una ideologia de partit al conjunt de la societat, quan per la seva naturalesa, l’Estatut ha de ser una llei d’ampli consens.

7. La Generalitat de Catalunya impulsarà l’eutanàsia a través de 3 vies concretes:

a. Afavorint amb mitjans la seva promoció en l’opinió pública.

b. Elaborant normes de caràcter intermedi, reglaments, ordres, decrets que permetin avenços parcial aprofitant les escletxes de la legislació vigent.

c. Aprovant al Parlament de Catalunya una proposta legislativa per a ser traslladada al Congrés dels Diputats, tal i com apunta l’informe esmentat en relació al Codi Penal Espanyol.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha