Cas Morín: Declaració d’E-Cristians

E-Cristians vol manifestar la seva satisfacció per l’actuació de la justícia en el cas de la querella presentada contra el doctor Morín i altres col·laboradors necessaris, pels delictes d’avortament il·legal i d’organització per a delinquir. Considerem d’una extraordinària professionalitat l’actuació de la jutgessa del jutjat 33, de la fiscal així com de la Guàrdia Civil. Pensem que aquest fet restitueix el imperi de la llei i la confiança en la justícia, que fins ara ha…

E-Cristians vol manifestar la seva satisfacció per l’actuació de la justícia en el cas de la querella presentada contra el doctor Morín i altres col·laboradors necessaris, pels delictes d’avortament il·legal i d’organització per a delinquir. Considerem d’una extraordinària professionalitat l’actuació de la jutgessa del jutjat 33, de la fiscal així com de la Guàrdia Civil. Pensem que aquest fet restitueix el imperi de la llei i la confiança en la justícia, que fins ara havia manifestat una escassa preocupació per un possible frau sistemàtic de llei en el cas de l’avortament que afecta no només a Catalunya sinó a tota Espanya.

Entenem que correspon a la justícia determinar les responsabilitats penals subsegüents. Però volem fer constar que una organització per a delinquir com la que ara ha estat intervinguda no es obra de pocs anys ni de poques persones. Requereix la participació activa i passiva de molta gent situada en àmbits de responsabilitat social, política i institucional. El que ha passat constitueix una dura advertència a la moral de la societat catalana i espanyola, que ha vingut acceptant que Barcelona es convertís en el centre europeu d’avortaments de no nascuts de 6, 7 i 8 mesos.

Els mitjans de comunicació, la cultura que trivialitza la relació sexual i l’avortament, han contribuït d’una manera eficaç. Però, sobre tot, ho ha fet l’inexplicable actuació del Departament de Sanitat, que en cap moment ha exercit un control sobre els avortaments, ni tan sols quan els medis internacionals s’han fet ressò de l’escàndol circumstància que es remunta a un llunyà 2004. Les clíniques del Dr. Morín han estat sancionades lleument en diverses ocasions, i mai això s’ha fet públic, només ara quan la justícia ha situat en evidència la passivitat del Departament de Salut.

També volem subratllar l’actitud del Col.legi de Metges de Barcelona, que davant les nostres reclamacions va fer una defensa aferrissada del doctor Morín, acusant-nos d’atacar sense motius a un metge indefens.

Cridem a tots els responsables polítics, als líders socials, als mitjans de comunicació, a la societat catalana en general a fer una reflexió i una autocrítica de les condicions morals que han fet possible que fets d’aquesta mena s’institucionalitzessin entre nosaltres i agafessin la dimensió que han assolit. L’únic que es necessita para que triomfi el mal és que els homes bons no facin res.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha