Els pares de 24 estudiants en Col.legis catalans comuniquen al Departament d’educació la seva decissió d’objectar en defensa del seu dret a educar llurs fills d’acord amb les seves conviccions morals i religioses

PROFESSSIONALS PER L’ÈTICA DE CATALUNYA RECOLZA ELS OBJECTORS I ELS RECURSOS INTERPOSATS DAVANT EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA Avui un grup de pares i mares s’han concentrat davant el Departament d’Educació per tal de comunicar la seva voluntat d’objectar. El portaveu dels pares, Galo Navarro, ha manifestat que amb aquest gest volen expresar el seu desig de què a les escoles es garanteixi la llibertat ideológica a l’ensenyament i es respecti el dret dels pares per…

PROFESSSIONALS PER L’ÈTICA DE CATALUNYA RECOLZA ELS OBJECTORS I ELS RECURSOS INTERPOSATS DAVANT EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

Avui un grup de pares i mares s’han concentrat davant el Departament d’Educació per tal de comunicar la seva voluntat d’objectar. El portaveu dels pares, Galo Navarro, ha manifestat que amb aquest gest volen expresar el seu desig de què a les escoles es garanteixi la llibertat ideológica a l’ensenyament i es respecti el dret dels pares per tal que els seus fills rebin l’educació que estigui d’acord amb les seves conviccions morals i religioses. Així mateix volen expressar el seu rebuig davant l’adoctrinament que suposa la materia Educació per a la Ciutadania. No es pot admetre –va dir- que es vulgui imposar-la en contra de l’opinió dels pares i dels mateixos alumnes, ni menys encara que sigui una asignatura obligatória i avaluable.

Per la seva banda Ramón Novella, President de l’associació Professionals per l’Ètica de Catalunya ha informat que ja hi ha contabilitzades més de 21.000 objeccions presentades a tota Espanya, cosa que demostra que l’increment del moviment contra l’EPC mitjançant l’objecció de consciència és imparable. A més a Catalunya hi ha interposats 4 recursos davant el Tribunal Superior de Justícia en contra de la desestimació de les peticions d’objecció i properament es presentaran 3 nous recursos.

Així mateix ha denunciat que el Govern de l’Estat i el de les diferents Comunitats Autónomes molt sovint no reconeixen les xifres reals d’objeccions, perquè volen minimitzar l’abast del problema o perquè desconeixen les dades reals, atès que molts centres educatius no notifiquen a les conselleries corresponents que han rebut declaracions d’objecció de consciència. Amb l’incompliment d’aquest deure, els col·legis i Instituts obstaculitzen l’exercici d’un dret constitucional dels pares i amagen una informació relevant a l’Administració.

Igualment ha anunciat el seu suport al recurs interposat per la Fundación Abat Oliba, E-Cristians y Juristes Cristians de Catalunya en contra dels Decrets que desenvolupen la normativa estatal sobre la materia, i ha recordat que els ciutadans poden presentar adhesions al recurs esmentat al llarg d’aquesta semana, posant-se en contacte amb qualsevol d’aquestes entitats.

Finalment ha expressat la seva solidaritat amb el nou grup d’objectors, i ha cridat els ciutadans per tal que continuïn lluitant en contra de l’EPC.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha