Declaració d’e-cristians sobre les manifestacions del diputat Raül Romeva en relació al Papa

1. Manifestem la nostra repulsa a les declaracions fetes a TV3 el passat dia 8 de maig pel diputat al Parlament Europeu Raül Romeva que qualificava d’“acte criminal” les declaracions del Papa sobre el preservatiu amb motiu del seu viatge a Àfrica. 2. Volem recordar que des del punt de vista de la doctrina el Papa va reiterar la posició ben coneguda de l’Església Catòlica en aquest sentit, que situa l’accent en la humanització de les relacions sexuals, l’ab…

1. Manifestem la nostra repulsa a les declaracions fetes a TV3 el passat dia 8 de maig pel diputat al Parlament Europeu Raül Romeva que qualificava d’“acte criminal” les declaracions del Papa sobre el preservatiu amb motiu del seu viatge a Àfrica.

2. Volem recordar que des del punt de vista de la doctrina el Papa va reiterar la posició ben coneguda de l’Església Catòlica en aquest sentit, que situa l’accent en la humanització de les relacions sexuals, l’abstinència i la fidelitat en les relacions. Aquests punts de vista no són substancialment diferents del consens de la comunitat científica. La discrepància radica únicament en el paper que pot tenir el preservatiu.

3. Volem fer observar que cap govern africà ha criticat les manifestacions de Benet XVI, alhora que a diversos països, el cas més conegut és el d’Uganda, duen a terme amb èxit polítiques de lluita contra la SIDA a través de l’abstinència i la fidelitat. El propi president de Burkina Faso ho reiterava en termes semblants als del Papa ja fa cinc anys.

4. Acusar d’”acte criminal” al Papa és una brutalitat generadora d’odi, és una pràctica catòlicofòbica que IC-V ha emprés i atempta contra el més elemental respecte de llibertat d’opinió i de llibertat religiosa. Ofèn tanmateix a les nacions africanes que comparteixen i apliquen aquests punts de vista.

5. El llenguatge brutal del diputat Raül Romeva contra el Papa contrasta amb el silenci que assumeix actes directament criminals promoguts des dels intolerants d’altres creences.

6. E-Cristians requerirà al Sr. Raül Romeva per a que rectifiqui, i en cas contrari interposarà la corresponent denúncia per la seva catòlicofòbia.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha