Mor Ramon Torrella, l’arquebisbe emèrit de Tarragona: parla l’arquebisbe Sistach

Va impulsar el Concili Provincial Tarraconense i fou 14 anys arquebisbe de TarragonaEl Senyor ha cridat d’aquest món Mons. Ramon Torrella Cascante, arquebisbe emèrit de Tarragona, en el temps litúrgic pasqual, el dia 22 d’aquest mes d’abril, pocs dies abans de complir 81 anys. El meu estimat antecessor en aquesta seu ha esmerçat la seva llarga vida al servei de l’Església, com a prevere i bisbe auxiliar de Barcelona, com a consiliari de moviments apostòlics d’Espanya i d’Europa, com a vicepresident de diversos organismes de la cúria romana i com a arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

Mons. Torrella va convocar i presidir el concili provincial Tarraconense que es va celebrar l’any 1995, i va ser sempre l’ànima i el promotor tant de la seva preparació i celebració com de la seva aplicació.

A la nostra arxidiòcesi ha exercit el seu ministeri episcopal durant un període de catorze anys impulsant el treball eclesial amb la celebració de l’esmentat concili provincial, la visita pastoral a l’arxidiòcesi, els plans pastorals diocesans, la constitució del Seminari Major Interdiocesà, el IX Centenari de la Restauració de la Seu Metropolitana, la seva presidència de la Tarraconense, el seu treball en bé de la llengua i cultura catalana reconegut amb la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i la seva projecció ecumènica. Tots aquests esdeveniments han enriquit la pastoral de la nostra Església arxidiocesana i metropolitana. A imitació del nostre bisbe sant Fructuós, portava en el seu cor la preocupació per tota l’Església estesa d’Orient a Occident, com a expressió del seu amor i fidelitat a l’Església.

Mons. Torrella, com a arquebisbe emèrit, ha estat sempre a Tarragona i ha compartit la nostra vida i activitat eclesial, i hem pogut acompanyar-lo constantment amb tot l’afecte durant la seva malaltia, que l’ha unit íntimament a la creu i mort del Senyor, com també ara a la seva resurrecció. A tots els preveres, diaques, religiosos, religioses i laics i laiques de l’arxidiòcesi us demano que encomaneu Mons. Torrella al Senyor en les vostres pregàries personals i comunitàries, tot agraint-li el seu servei generós, constant i paternal en bé de tots.

† Lluís Martínez Sistach
Arquebisbe de Tarragona i primat

Tarragona, 23 d’abril de 2004

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha