El laïcisme radical de l’exclusió religiosa utilitza la violència contra els catòlics a la Universitat de Barcelona. Declaració d’e-cristians

El laïcisme radical de l’exclusió religiosa utilitza la violència contra els catòlics a la Universitat de Barcelona. Declaració d’e-cristiansAlgunes organitzacions d’estudiants de la Facultat d’Econòmiques, així com d’altres facultats de la Zona Universitària de Barcelona, estan incitant, mitjançant cartells i intervencions a les aules, a impedir per la força la missa que tots els dimecres es du a terme des de fa molts anys a la capella de la SAFOR a l’edifici d’Econòmiques. En actuar d’aquesta manera estan incorrent en un delicte contra la llibertat religiosa, i manifestant una actitud totalitària, que nega el dret a la lliure expressió de creences i d’idees, quan precisament la universitat hauria de ser el lloc que acollís amb més respecte les diferents formes de pensar i expressar-se.

Benet XVI es va referir en el seu recent viatge al laïcisme agressiu que es manifesta en ocasions al nostre país. Aquest n’és un exemple de la intolerància i de la cristianofòbia pertinaç i violenta.

Resulta escandalós que davant els problemes i necessitats que té el nostre país, la màxima preocupació, fins a l’extrem d’exercir la coacció violenta d’uns grups d’estudiants, sigui voler impedir que se celebri l’Eucaristia.

Davant aquests fets e-cristians:

  1. Manifesta la seva solidaritat amb la comunitat universitària cristiana i els ofereix tot el seu suport.
  2. Crida als universitaris, pensin com pensin, a ser lleials al fonament de la vida universitària que no és altre que la llibertat de creença i pensament, i el seu exercici respectuós amb els altres.
  3. Exigeix de l’autoritat acadèmica, i de la Generalitat de Catalunya, la seva intervenció per garantir l’efectiu exercici dels drets en la comunitat universitària.
  4. Responsabilitzem de manera especial a Iniciativa per Catalunya d’aquesta incitació a la violència pel clima que ha creat i està creant.

Aquesta actuació en plena contesa electoral, quan molts mitjans de comunicació estan pendents del nostre país, perjudica greument una ja malmesa imatge de Catalunya. Si els darrers vídeos van portar al The New York Times a titular “Campanya electoral X a Catalunya”, ara tornarem a destacar per la intolerància del laïcisme agressiu.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha