Carta Setmanal de Josep Miró: entre la crisi i la gran confusió

Benvolgut amic/Benvolguda amiga d’e-Cristians,

Voldria assenyalar-te, en termes quasi telegràfics, uns fets d’actualitat que per la seva importància determinen una situació a cavall entre la crisi i la gran confusió:

  1. L’escàndol del negoci de les mascaretes. Et suggereixo que llegeixis aquest article perquè resumeix bé la qüestió. En definitiva, estem pagant l’abús de poder, el descontrol i la passivitat social del que vam viure a la pandèmia, i la manca de memòria i exigència posterior per part de la ciutadania i de les institucions. Tot plegat, molt poc cristià.
  2. Continuen proliferant les lleis frontalment contràries, no ja a la concepció cristiana, sinó a la simple llei natural. En el cas de Catalunya es tracta d’una aberrant llei trans. Aquí pots trobar més elements de judici. Un altre cas: el govern espanyol ha aprovat “la llei de famílies” a partir del text que va deixar preparat Ione Belarra. Aquí també pots trobar una primera anàlisi.
  3. Fixa’t: la legislatura passada s’havia d’aprovar una llei per ajudar la tragèdia que viuen els malalts d’ELA. La mesa del Congrés la va col·locar al fons del calaix, van passar mesos i anys sense abordar-la i en acabar la legislatura va decaure. Ara, en començar-ne una de nova, el més calent és a l’aigüera. Gens de pressa, malgrat que cada dia que passa infligeix una mort en males condicions a aquests malalts. I, alhora, la llei sobre les famílies que diuen que la volen millorar en el tràmit al Congrés i la declaren d’urgència ves a saber per què. O més ben dit, sí que ho sabem: usen i abusen d’aquesta opció extraordinària per reduir el debat parlamentari a mínims, evitar les compareixences d’entitats i experts i, també, evitar dictàmens d’instàncies independents de l’estat. Per què no ha tingut mai urgència la llei per ajudar als malalts d’ELA i tantes altres lleis? La de l’eutanàsia va ser un altre cas llei a la qual li van atorgar aquesta condició d’urgència sense cap necessitat. És un abús de poder.

Mentre davant tots aquests excessos i situacions caòtiques es trobi una ciutadania sense criteri polític, el mal imperarà sobre el bé. I això és el que tenim el deure d’evitar, perquè estem manats a construir el bé comú.

També et recomano el vídeo de l’acte de presentació del Corrent Social Cristiana que es va celebrar el dia 3 de febrer a la Universitat Abat Oliba CEU. Pots veure’l íntegrament aquí.

I per acabar, vull recordar-te que el pròxim dilluns, 4 de març a les 19 h. (hora catalana), tindrà lloc la tercera sessió del Club de Lectura sobre el llibre:  Razón, islam y cristianismoLos discursos de Ratisbona y La Sapienzade Benet XVI.

La sessió serà presentada per Jorge Soley i comentarà el llibre el professor de la Universitat Abat Oliba CEU, Emili Boronat.

En aquest enllaç teniu tots els detalles: https://e-cristians.cat/club-de-lectura-rao-islam-i-cristianisme-4-3-2024-a-les-19h-per-zoom/

Pots accedir a la sessió a través d’aquest enllaç de Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/6304386212?pwd=QUtSaDd4RTUzOUNrTzg4am9XbFdYZz09

ID de reunió: 630 438 6212

Codi d’accés: 592345

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.