El veritable manual de resistència contra la cultura de la cancel·lació

Com fer front a la cultura de la cancel·lació? El nou llibre digital i gratuït de Jorge Soley proposa un autèntic manual de resistència contra aquesta deriva ideològica totalitària.

Soley se suma a la campanya Cancelados de l’ACdP per fer la seva contribució amb aquest llibre que s’ofereix de manera gratuïta a través del web de la iniciativa i que es titula Manual para comprender y resistir a la cultura de la cancelación.

«Que el món està que fa pena no ho dubta ningú. I encara que de vegades ens fa riure, cal prendre-s’ho seriosament», afirma Cancelados i confessen que per això «hem escrit aquest llibre». «Perquè riguis i pensis» i explica que la situació a què ha arribat la societat “no ha estat per generació espontània i Jorge Soley t’ho explica en un llibre deliciós que t’arrencarà molts somriures i també et farà comprendre el món alguna cosa millor”.

Soley és economista i escriu regularment a diferents mitjans. És patró de la Fundació Pro Vida de Catalunya, membre de la Comissió Executiva d’e-Cristians i ha estat president d’European Dignity Watch i fundador del Center for European Renewal. Ha publicat el llibre La historia de los Estados Unidos como nunca te la habían contado.

El Papa Francesc va criticar el 10 de gener l’anomenada «cultura de la cancel·lació» que, segons va dir en el seu discurs d’inici any al cos diplomàtic, «envaeix molts àmbits i institucions públiques» i obliga a «renegar» o «rescriure la Història».

Francisco va introduir per primera vegada en els seus discursos el tema de l’anomenada «cultura de la cancel·lació» en parlar que moltes agendes «cada vegada estan més dictades per un pensament que renega els fonaments naturals de la humanitat i les arrels culturals que constitueixen la identitat de molts pobles».

I llavors va lamentar que s’estengui «la cultura de la cancel·lació, que envaeix molts àmbits i institucions públiques» i que «en nom de la protecció de les diversitats, acaba per esborrar el sentit de cada identitat, amb el risc de fer callar les posicions que defensen una idea respectuosa i equilibrada de les diferents sensibilitats».

Va advertir del que, segons la seva opinió, és l’elaboració «d’un pensament únic obligat a renegar la història o, encara pitjor, a reescriure-la d’acord amb categories contemporànies, mentre que tota situació històrica s’ha d’interpretar segons l’hermenèutica de l’època».

La cultura de la cancel·lació s’ha cobrat les víctimes. Recentment, Religión en Libertad informava que Jordan Peterson ha dimitit com a professor numerari de Psicologia a la Universitat de Toronto. A partir d’ara, sense haver fet encara els seixanta, serà professor emèrit, una cosa molt diferent del que ell esperava per als últims anys de docència: «Ensenyar i investigar a temps complet fins que haguessin de treure el meu esquelet del despatx. Estimava la meva feina».

Les raons d’aquesta decisió les ha explicat ell mateix en un article al National Post, una contundent denúncia de la submissió administrativa de l’àmbit acadèmic a la ideologia woke, la cultura de la cancel·lació i la correcció política: «La Diversitat, la Inclusivitat i la Igualtat -la Trinitat de l’esquerra radical- ens estan destruint… Ja n’hi ha prou. Prou. Prou».

Prou de la cultura de la cancel·lació que desplaça el talent de persones que no pensen en mainstream.

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.