Tot a punt a Àvila per a inaugurar ”Testigos”, la 12a edició de l’exposició “Las Edades del Hombre”

La ciutat d’Àvila està ultimant els detalls per a inaugurar la 12a edició de l’exposició organitzada per la Fundació “Las Edades del Hombre”, que aquest any, des de maig fins a novembre, reunirà obres d’art religiós procedents de Castella i Lleó. L’edició de 2004 duu per títol “Testigos” i pretén parlar sobre l’Església “d’una forma positiva, que apassioni”, segons fonts de l’organització. Les mateixes fonts assenyalen que “Testigos” es caracteritza per la seva intrepidesa, gosadia,…

La ciutat d’Àvila està ultimant els detalls per a inaugurar la 12a edició de l’exposició organitzada per la Fundació “Las Edades del Hombre“, que aquest any, des de maig fins a novembre, reunirà obres d’art religiós procedents de Castella i Lleó. L’edició de 2004 duu per títol “Testigos” i pretén parlar sobre l’Església “d’una forma positiva, que apassioni”, segons fonts de l’organització. Les mateixes fonts assenyalen que “Testigos” es caracteritza per la seva intrepidesa, gosadia, bellesa, il·lusió i per unes tremendes ganes de fer-se present enmig de tota la societat actual.

Las Edades del Hombre“, una exposició artística que en onze edicions, des de 1989, ha rebut ja la visita de més de 7 milions d’espanyols i estrangers, il·lustra de forma catequètica la història de la salvació a través d’una selecció del patrimoni d’art sacre de reconegut valor estètic, històric i cultural. La Fundació té com a objectiu prioritari el de la promoció de la cultura i, puntualment, “conservar, restaurar, investigar i difondre el patrimoni que tenen les onze diòcesis catòliques a Castella Lleó, amb vista a la evangelització”. Aquest any, Àvila presentarà al món unes 200 obres d’art sacre a la seva catedral, encoratjada pels esperits de Santa Teresa de Jesús, Sant Joan de la Creu, Pere d’Alcántara i d’Isabel la Catòlica en el cinquè centenari de la seva mort.

“Testigos”, l’edició que està a punt d’inaugurar-se, està representada també per una taula pintada en el segle XVI pel mestre Diego Rosers per al retaule major de la parròquia de Flors d’Àvila, un petit poble d’aquesta província avilesa, que significa “la Vinguda de l’Esperit Sant”. Aquesta exposició ve a representar la continuació de l’anterior celebrada a Segòvia, “L’Arbre de la Vida”, a la qual ja ens referíem en un anterior article publicat el 19 de setembre de 2003 per a destacar el gran èxit de visites que havia obtingut en tan sols quatre mesos. (Veure aquí). De fet, la mostra ens parla de la mateixa vida d’aquest arbre, enviada pel Ressuscitat a través de l’Esperit, amb la finalitat que els seus seguidors es facin presents en la vida pública per a donar testimoniatge de la seva esperança. Els principals capítols que la componen, així ho suggereixen:

1 . El foc de l’Esperit
2 . La intrepidesa de la Paraula
3 . El goig de la celebració
4 . La gosadia de l’amor
5 . Pels camins d’aigua: Mare d’Amèrica
6 . El contrapunt de l’acció: Només amb Déu n’hi ha prou
7 . I sempre Jesucrist

“Testigos” forma part del tercer i últim cicle d’exposicions que la Fundació “Las Edades del Hombre” ha estat organitzant per les catedrals de Castella Lleó. Només queda per celebrar la de Ciutat Rodrigo, l’any 2006, i es tancarà el cicle d’aquest pelegrinatge castellà lleonès, encara que amb incursions a Europa i Amèrica del Nord.

DATES I HORARIS

MAIG A NOVEMBRE DE 2004 (Els dilluns romandrà tancada)

L’últim dilluns de juliol i tots els del mes d’agost: de 10 a 20 hores ininterrompudament.

Dimarts, dimecres, dijous i divendres: de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Dissabtes, diumenges, dies festius i dies del mes d’agost: de 10 a 20 hores, ininterrompudament.

L’admissió del públic acabarà 45 minuts abans del tancament.

Visites vespertines (només prèvia cita concertada): dissabtes, 20,30 hores.

PREU

ENTRADA GRATUÏTA
Visita guiada (grup màxim de 20 persones): 30 €
No s’admeten guies de grup a no ser els oficials de l’exposició.
Visita vespertina: consultar prèviament.

RESERVA PER A GRUPS

A partir d’abril de 2004 a les adreces d’INFORMACIÓ.

INFORMACIÓ

Correu: Secretaria de l’exposició: Plaza de la Catedral, 11. 05001.- Àvila
Telèfon: 920 251 295. Fax: 920 251 327
E-mail (seu de la Fundació): fedhpa@lasedades.es
E-mail (exposició): edats-es@invescon.es
Més informació a: www.lasedades.es

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha