El GEC i altres entitats catalanes envien un ajut a un centre per nens de Paraguai

La Fundació Verge de la Cleva i la parròquia Sant Joan Bosco de Barcelona col·laborenUn contenidor amb ajut humanitari enviat pel Grup d’Entitats Catalanes de la Família (GEC) ha sortit del port de Barcelona en el vaixell “Rodin” amb destinació als “nens del carrer” (“niños de la calle”) de Paraguai.

L’ajut va dirigit a Don Bosco Roga (Llar Don Bosco), un centre d’acollida i de formació de nens i nois del carrer de entre 8 i 18 anys creat pels salesians i situat a Lambaré, població limítrof amb Asunción, la capital paraguaiana. Els nens han estat rescatats del carrer i en situació de risc molt gran per a les seves vides i les d’altres persones, com a conseqüència de l’abandonament, els maltractaments i tota mena d’explotacions a les quals han exposats des dels primers anys de la seva vida.

El contenidor porta material escolar, medicaments, joguines, alguns aliments en conserva, material informàtic i fins i tot un piano per a una orquestra que s’està creant a aquell centre d’acollida de “niños de la calle”. També s’envien més de 2.000 llibres per a la creació d’una biblioteca al centre.

Aquest és el primer enviament que el GEC, l’organització de les famílies catalanes, fa al Paraguai, i se suma a les accions en una línia similar que s’han desenvolupat en els darrers anys a diversos orfenats i a famílies pobres d’Ucraïna.

El Paraguai és un dels països més pobres de Llatinoamèrica, amb una situació molt precària, però del qual se’n parla molt poc i rep pocs ajuts. El GEC ha rebut la col·laboració de la Fundació Verge de la Gleva i de la parròquia de Sant Joan Bosco de Barcelona, així com de diversos col·legis i empreses. El GEC posarà en marxa noves actuacions en els propers mesos.

Més sobre el GEC a www.sobrelafamilia.org

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha