Suprimit l’impost de successions, el Fòrum Espanyol de la Família demana aixó mateix per a les donacions pare-fill

El Fòrum agraeix les recents iniciatives pro-família del PP, el Govern de Cantàbria i la Generalitat catalanaPubliquem íntegra la nota del Fòrum Espanyol de la Família sobre les noves iniciatives pro-família a Espanya:

Segons han anunciat els ministres Mariano Rajoy i Cristóbal Montoro, sembla que el PP inclourà la supressió de l’impost de successions en el programa electoral de les pròximes eleccions autonòmiques.

El Fòrum Espanyol de la Família felicita al Partit Popular per l’anunci d’aquesta mesura, al mateix temps que insta al PSOE que la inclogui en el seu programa marc amb vista a les eleccions de 2003, per a no perdre el vot de les famílies espanyoles. Al mateix temps, el Fòrum felicita al Govern de Cantàbria, que ha anunciat la supressió de l’esmentat tribut a partir del pròxim 1 de gener, així com a la Generalitat de Catalunya que ha anunciat l’exempció de l’impost a les quantitats aportades pels pares per a ajudar als seus fills a adquirir el seu habitatge habitual.

”De complir-se aquesta promesa electoral, es posaria fi a un impost regressiu i antifamiliar que penalitza l’estalvi i iguala les operacions intrafamiliars que les realitzades enfront de tercers”, afirma el Fòrum de la Família. Segons el Fòrum, ”l’impost de successions i donacions amaga una filosofia individualista, segons la qual qualsevol transacció econòmica es presumeix mercantil i interessada, fins i tot encara que es tracta d’operacions realitzades a l’intern del si familiar”. A més, es posa fi a una brutal asimetria fiscal que perjudicava a aquells ciutadans residents fora dels règims forals basc i navarrès.

El Fòrum de la Família va més enllà i demana a PP i PSOE que les seves promeses electorals es refereixin no només a transmissions mortis causa (successions), sinó també a les donacions entre pares i fills i cònjuges.

Finalment, el Fòrum anuncia l’assoliment d’un acord amb la plataforma de participació ciutadana HazteOir.org per a la promoció d’una campanya que pren com base les noves tecnologies amb l’objecte de donar difusió a aquesta mesura tan favorable per a la família i fer arribar als polítics les peticions de les famílies espanyoles.

El Fòrum Espanyol de la Família, de caràcter civil, és la primera i major plataforma d’associacions familiars d’Espanya, format per més de 20 confederacions, 117 federacions i més de 5.000 associacions, que representen a més de 4 milions de famílies. Té com objectivo la promoció d’i ajuda de la persona i la família davant organismes i institucions, i la societat en general, així com facilitar la trobada entre persones i entitats que defensin valors fonamentals de la persona i la família.

Subscriu-te al Butlletí

Vols dir-nos quelcom?

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

El teu missatge

Accepto la política de privacitat

captcha