Punt d’inflexió per a més de 120 organitzacions que faran front a el projecte de destrucció social de Govern

  • La legalització de l’eutanàsia, unida al menyspreu d’un Pla de Cures Pal·liatives, així com la futura ampliació de la Llei de l’Avortament, suposen un punt d’inflexió en l’activitat de les 120 organitzacions i han centrat la seva anàlisi durant l’Assemblea celebrada el 22 de gener.
  • La constitució d’aquesta plataforma, que neix amb vocació de permanència, vol mostrar el caràcter unitari en les accions i en els esforços de les organitzacions implicades en la mateixa.
  • Jaime Mayor Oreja: “Des del compromís d’unitat, de suma i de coordinació, no només hem de portar endavant aquesta Assemblea, no només és la defensa de la valor de la vida, per decisiu que sigui aquest, sinó que tenim i tindrem l’obligació de defensar el valor de la veritat, de la llibertat d’educació i la llibertat religiosa, de la naturalesa i dignitat de la persona humana, del significat profund d’Espanya, de el paper històric de la Monarquia i de l’Església en la nostra nació”.

El Govern d’Espanya, constituït com a Front Popular, està executant des de fa mesos un projecte que pretén la destrucció d’un ordre social fonamentat en principis i valors cristians, assentats a la dignitat de la persona humana. Aquest projecte governamental s’emmarca dins d’un procés que busca la consolidació d’un altre ordre social basat en el buit del relativisme extrem i en la revenja.

Per fer front a aquest projecte global, de caràcter essencialment destructiu, que busca la ruptura, l’enfrontament i la desestabilització social, més de 120 organitzacions han celebrat avui la primera Assemblea per la Vida, la Llibertat i la Dignitat. En aquesta ocasió, els participants han abordat, com a temes prioritaris, la legalització de l’eutanàsia, el menyspreu a un Pla de Cures Pal·liatives i la futura ampliació de la Llei de l’Avortament.

Desenvolupament de l’Assemblea

L’Assemblea, que ha estat moderada pel periodista Javier Nieves, va començar amb la intervenció d’Alfonso Bullón de Mendoza, president de l’Asociación Católica de Propagandistas, per a qui la tramitació de la Llei de l’Eutanàsia “ignora el sentir de gran part de la societat espanyola. Ignora les necessitats dels malalts que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat i fragilitat i les de les seves famílies”.

“Ha pretès furtar del debat social la veritable qüestió que no és altra que la defensa de la vida”. El president de la ACdP, que ha parlat sobre “El paper de la societat civil en la vida pública: la responsabilitat específica dels cristians”, també ha assenyalat que “com a persones, com a ciutadans i en molts casos també com a creients, afirmem el valor de la vida humana en qualsevol de les seves circumstàncies. Per això el progrés de la Humanitat, i el de cada societat, va lligat a l’afirmació pròpia d’una antropologia que entengui així la vida”.

Sobre la importància de l’acció social i la seva influència en la política, la vicepresidenta de la Fundación Villacisneros, María San Gil, ha afirmat que en aquests moments tan crítics “la societat necessita referents, arguments, pedagogia i lideratge. Tots formem part de diferents associacions i fundacions així que hem de ser coherents i honestos amb allò que defensem, hem de reivindicar el nostre dret a existir, a pensar i a actuar segons els nostres criteris i conviccions. I hem de comptar la veritat a una societat a la qual volen adormir i transformar”.

Ignacio García-Juliá, President del Foro Español de la Familia, que ha abordat “la necessitat de l’acció social coordinada davant la realitat política i social a Espanya”, ha animat a no desanimar-se davant les dificultats: “la simple actuació conjunta, la proposició a la societat d’idees sensates i raonades, el suscitar converses que capilaritzin les nostres propostes, el transmetre que no estem sols i que som majoria, ja és un èxit i un triomf de la raó”. A més, ha ressaltat la importància d’aquesta Assemblea, que “es constitueix com a enllaç i instrument de continuïtat, generador d’idees, propostes i arguments, difusor d’iniciatives”.

L’encarregat de parlar sobre les “propostes d’estratègia i pla d’acció” ha estat Josep Miró i Ardèvol, president d’e-Cristians, qui, a més de destacar la importància de l’anàlisi i el diagnòstic sobre la situació que viu Espanya en l’actualitat, ha desglossat una seriosa d’accions entre les quals destaca el llançament d’una Iniciativa Legislativa Popular per un Pla Integral de Cures Pal·liatives. A més, ha parlat sobre la necessitat de realitzar altres accions que “s’engloben sota el concepte d’ampliar el debat públic per mostrar els danys de la Llei de l’Eutanàsia i les seves fal·làcies. També la seva inconstitucionalitat”.

Davant l’actual situació de restriccions que porta amb si l’Estat d’Alarma i l’evolució de les dades de la pandèmia, Daniel Fernández, Director de Cristianos en Democracia, ha proposat, entre altres aspectes, convocar petites mobilitzacions simultànies i amb continuïtat en les principals ciutats d’Espanya o la recollida de signatures per impulsar qualsevol iniciativa legislativa popular, tenint en compte el gran nombre d’organitzacions que des d’avui s’involucren en aquesta nova iniciativa.

Per Alícia de la Torre, presidenta de la Federación Española de Asociaciones Provida, “la cultura de la mort està embolicada en mentida i, amb la veritat, cal destruir els dogmes antivida. És una mentida que provoca mort, mal, corrupció, violència i desesperança”.

Per aquest motiu, ha posat en valor aquests aspectes: mostrar la veritat, saber comunicar-la, ser constants i estar units. També ha recordat el compromís de realitzar, com es ve fent des de 2011, un acte públic i unitari al voltant de el Dia Internacional de la vida, amb el lema de “Sí a la vida”.

José Manuel Pagán Agulló, rector de la Universidad Católica de Valencia, ha estat l’encarregat de parlar de el paper de la Universitat en la defensa de la vida, de la dignitat i la llibertat. Pagán Agulló ha afirmat que “les universitats catòliques hem de treballar juntes, la gravetat de moment ho exigeix; hem començat a realitzar accions conjuntes però no és suficient, hem d’organitzar-se i compartir estratègia en la urgent tasca de mantenir desperta la sensibilitat davant la veritat i el bé. La defensa de la vida humana, des de la concepció fins a la mort natural; la llibertat religiosa; o el dret a l’educació, entre d’altres, són les veritats de l’ordre natural que, de manera especial les nostres universitats han de difondre a favor d’una societat més digna”. A més, ha recordat el paper fonamental que juguen les universitats en la formació i compromís dels joves: “La Universitat té molt a aportar perquè és generadora de saber i d’educació, una formació que ha de ser integral per a generacions de joves; és crucial que els nostres estudiants descobreixin la llibertat plena, que no és l’absència de compromisos sinó la capacitat de contreure’ls”.

Pel que fa a la resposta dels metges davant la Llei de Eutanàsia, Manuel Martínez Sellés, President del Colegio de Médicos de Madrid, ha afirmat que l’eutanàsia no és un acte mèdic, que trenca la relació metge-pacient i que es prohibeix explícitament en el jurament hipocràtic i en el codi deontològic, a més d’estar condemnada per l’Asociación Médica Mundial i el Comité de Bioética. També ha destacat que el realment necessari és pal·liar el sofriment amb Cures Pal·liatives, que actualment tenen un desenvolupament molt insuficient a Espanya.

L’Assemblea ha estat clausurada per Jaime Mayor Oreja, president de la Federación Europea One of Us, que ha incidit en l’important punt d’inflexió que suposa aquesta plataforma de més de 120 organitzacions per fer front a el projecte de destrucció social que està duent a terme el Govern d’Espanya. A més, Mayor Oreja ha assenyalat que avui és el primer pas de molts i que, des de “el compromís d’unitat, de suma i de coordinació, no només hem de portar endavant aquesta Assemblea, no només és la defensa de la valor de la vida, per decisiu que sigui aquest, sinó que tenim i tindrem l’obligació de defensar el valor de la veritat, de la llibertat d’educació i la llibertat religiosa, de la naturalesa i dignitat de la persona humana, del significat profund d’Espanya, de el paper històric de la Monarquia i de l’Església en la nostra nació”.

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.