Arriba la segona edició del Club de Lectura: apunta’t a analitzar amb Jordi Soley ‘En defensa de Jesús’ de Brant Pitre

ForumLibertas i e-Cristians volen proporcionar als lectors del diari digital eines per navegar en un món cada cop més desvinculat i relativista. Per això anunciem la segona edició del club de lectura, enfocat a comprendre i argumentar des d’una perspectiva cristiana.

Aquest club de lectura, que comença la seva primera sessió el proper 20 de desembre a les 19h, es presenta com una oportunitat crucial per als que busquen orientar-se amb criteri al nostre complex món. El club proposa un enfocament integral que inclou la lectura personal del text seleccionat, el comentari d’un expert a l’obra i un diàleg obert per intercanviar punts de vista.

Brant Pitre i la credibilitat històrica dels Evangelis

La primera sessió, que es durà a terme aquest  20 de desembre, se centrarà en el llibre “En defensa de Jesús” de Brant Pitre, amb Jordi Soley com a ponent. Pitre aborda una qüestió fonamental per als cristians: la credibilitat històrica dels Evangelis, desmuntant els arguments dels qui sostenen que són en gran part invencions.

El mateix Jordi Soley es pregunta: «Són realment una font fiable els Evangelis? Hi va haver una figura històrica anomenada Jesús que correspon als mateixos?», per respondre, «Són qüestions que ha posat en dubte certa crítica bíblica moderna. En aquesta obra Brant Pitre ens mostra la seva investigació per aprofundir i comprendre millor la historicitat dels Evangelis i els motius pels quals podem confiar en els fets que s’hi narren».

Per accedir a la Club de lectura el proper 20 de desembre a les 19h, accediu lliurement al següent enllaç:

Entrar Zoom Reunió
https://us06web.zoom.us/j/86464661465?pwd=rvT2Kk3L796izbzwYSIWzSoZXrd4ay.1

ID de reunió: 864 6466 1465
Codi d’accés: 113785

Una edició ambiciosa i enriquidora

Aquesta edició del club de lectura, que s’estendrà des del desembre del 2023 fins al maig del 2024, inclourà un total de sis llibres clau. Cada sessió es farà a través de Zoom, oferint als participants una plataforma accessible per discutir i aprofundir en els temes proposats.

Aquesta iniciativa no sols representa una oportunitat per formar-se críticament,  sinó també per desenvolupar argumentacions necessàries per entendre i testimoniar sobre la societat actual, amb tots els seus riscos.

A més de “En defensa de Jesús”, el programa inclou obres que aborden des de la teologia política de John Henry Newman fins a una crítica catòlica del racisme i la Teoria Crítica de la Raça. Cada llibre ha estat acuradament seleccionat per proporcionar una comprensió més profunda dels desafiaments que enfronten els cristians al món contemporani.

Les sessions, que començaran a les 19 hores (hora espanyola), prometen ser una font d’enriquiment espiritual i cultural, reafirmant el compromís de ForumLibertas amb la promoció d’una societat més informada i arrelada als valors cristians. Aquesta segona edició del club de lectura és, sens dubte, una cita imperdible per a tots aquells interessats a enfortir la fe i la comprensió del món actual.

Aquestes són les sessions programades:

En defensa de Jesús . Brant Pitre. 20/12/2023 amb Jorge Soley

Brant Pitre  aborda una qüestió fonamental per als cristians: són els Evangelis creïbles històricament? Partint dels propis dubtes, Pitre ens explica la seva fascinant investigació a través de la qual va desmuntant els arguments dels qui sostenen que els Evangelis són, en gran part, invencions dels primers cristians.

La teologia política de John Henry Newman.  Elio A. Gallego. 29/1/2024 amb Elio Gallego

No hi ha dubte que  John Henry Newman  ha estat un dels teòlegs més influents dels darrers segles. Les seves anàlisis del paper de la consciència o de la manera com es desenvolupa la doctrina de l’Església són clau per orientar-nos al nostre món. Però ¿Newman té alguna cosa per ensenyar-nos també en el pla polític?

Raó, islam i cristianisme . Benet XVI. 4/3/2024 amb Emili Boronat

Benet XVI  va tornar a la universitat on havia ensenyat durant 8 anys i el seu discurs de Ratisbona va aixecar una agra polèmica. En realitat, més que la polèmica allò que el papa buscava era clarificar la relació entre fe i raó. Una qüestió sobre la qual val la pena aprofundir-hi.

La Teoria Crítica de la Raça és una de les branques més perilloses de l’entramat  woke . Tot és racisme i posar aquesta afirmació en dubte també. En què consisteix la Teoria Crítica de la Raça? Se sosté lògicament? Què ensenya l’Església sobre el racisme?

Domini . Tom Holland. 6/5/2024 amb Josep Miró i Ardèvol

L’aclamat historiador Tom Holland explica en aquesta obra la fascinant història de com ha canviat el cristianisme el món. Quan la secularització és un fet, Holland ens recorda com devem el cristianisme, com el nostre món és inintel·ligible sense ell i l’impacte eminentment positiu que ha tingut.

Totes les sessions començaran a les 19 hores (hora espanyola) per Zoom.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.